Η NEC και η Cisco ανακοίνωσαν συνεργασία που αφορά στην κατασκευή και πώληση εμπορικών δικτύων LTE σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους

Η NEC και η Cisco θα προσφέρουν από κοινού ολοκληρωμένο εξοπλισμό για τη δημιουργία δικτύων LTE για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένων του εξοπλισμού για ασύρματα δίκτυα (eNodeB) και των mobile backhaul λύσεων της NEC, καθώς και του εξοπλισμού Mobile Internet network ASR5000 της Cisco.

cisco logoΕξάλλου, έπειτα από την εκτεταμένη διεξαγωγή δοκιμών διαλειτουργικότητας σε πραγματικές συνθήκες και τη διατύπωση των χειρότερων σεναρίων, η NEC και η Cisco ολοκλήρωσαν την πιστοποίηση των δικτύων τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για την κατασκευή των δικτύων LTE σε ποικίλα περιβάλλοντα, προκειμένου να παρέχουν μία ευρεία γκάμα φορητών ευρυζωνικών υπηρεσιών.


«Η Cisco είναι κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη έξυπνου, υψηλής απόδοσης εξοπλισμού δικτύων ασύρματου Internet για δίκτυα 3G και 4G. Η φορητή πλατφόρμα πολυμέσων ASR 5000, για παράδειγμα, προσφέρει ομαλή μετάβαση σε LTE καθώς και το καλύτερο σενάριο μετάβασης, προσαρμοσμένο στις εκτιμήσεις και στη διάταξη δικτύου του παρόχου», δήλωσε ο Ash Dahod, senior vice president και general manager, Mobile Internet Group της Cisco. «Με τη NEC, η Cisco προσφέρει ολοκληρωμένη ενδολειτουργία, χωρίς να επηρεάζονται τα υφιστάμενα δίκτυα κατά την ανάπτυξη του LTE».


«Η NEC προσφέρει μία μεγάλη γκάμα ασύρματων σταθμών βάσης που υποστηρίζουν από μακροκυψέλες έως και μικρές κυψέλες», δήλωσε ο Nobuyuki Yanaginuma, Associate Senior Vice President της NEC. «Η εταιρεία υιοθετεί νέες, προηγμένες τεχνολογίες, όπως εκείνη της μικρογράφησης (miniaturization), χρησιμοποιώντας το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης ενισχυτή στον κόσμο, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και Δίκτυα με ικανότητα Αυτοοργάνωσης (Self-Organized Networks), τα οποία δίνουν στους σταθμούς βάσης τη δυνατότητα να δομηθούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά. Ο συνδυασμός των δυνατών σημείων της Cisco και της NEC είναι εκείνος που θα οδηγήσει στην παροχή ανταγωνιστικών συστημάτων LTE και θα συμβάλλει στη δημιουργία, παρουσίαση και επέκταση εμπορικών δικτύων LTE για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους».


Εξάλλου, ως πάροχος συστημάτων η NEC διαθέτει μεγάλη εμπειρία, καθώς εγκαθιστά την “Xi”, υπηρεσία LTE της NTT DOCOMO, από την υποδομή στις συσκευές. Η NEC έχει επίσης αποστείλει ασύρματους σταθμούς βάσης για το KDDI, ενώ στα επιτεύγματα της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο περιλαμβάνεται η συμμετοχή σε δοκιμές LTE με κορυφαίες εταιρείες όπως η SingTel και η Telefonica, γεγονός που εδραιώνει τη θέση της NEC ως διακεκριμένου παρόχου λύσεων LTE.