Η Panasonic και η Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για την πρώτη τηλεοπτική αναμετάδοση τους σε 3D, στο Λονδίνο

panasonic_logoΜε τη συνεργασία αυτή θα γίνει η πρώτη ζωντανή αναμετάδοση σε High Definition 3D στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέποντας στο κοινό ανά την υφήλιο να παρακολουθήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο σε 3D. Η 3D μετάδοση θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, όπως τις τελετές Έναρξης και Λήξης, στίβο, γυμναστική, καταδύσεις και κολύμβηση και θα μεταδοθεί παγκόσμια από τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης. Η ΟΒS θα είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση περισσότερων από 200 ωρών κάλυψης σε 3D, χρησιμοποιώντας κάμερες τελευταίας τεχνολογίας 3D όπως η AG-3DP1, μία επαγγελματική κάμερα 3D P2HD πλήρως εξοπλισμένη με δύο φακούς Full HD.


«Οι Ολυμπιακοί αγώνες υπήρξαν πάντα πρωτοπόροι στην εξέλιξη τεχνολογιών τηλεοπτικής μετάδοσης, ήδη από την πρώτη ζωντανή μετάδοση τους στο Λονδίνο το 1948. Η Panasonic είναι υπερήφανη που υποστηρίζει την Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων από την πρώτη ψηφιακή μετάδοση στη Βαρκελώνη, το 1992, ως και την πρώτη μετάδοση HD στο Πεκίνο, το 2008. Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την ΙOC και OBS για την έναρξη μίας νέας επιτυχημένης εποχής στην μετάδοση των Ολυμπιακών αγώνων, με την πρώτη ζωντανή κάλυψη σε 3D στο Λονδίνο το 2012. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παραχθεί το σημαντικότερο περιεχόμενο για την αγορά 3D στο μέλλον και ότι η τηλεόραση 3D θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός από το σαλόνι μας», δήλωσε ο Takumi Kajisha, Managing Executive Officer της Panasonic.


«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Panasonic ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης του Ολυμπιακού Κινήματος και της Υπηρεσίας Αναμετάδοσης», είπε ο Manolo Romero, Managing Director της OBS. «Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία για την πρώτη μετάδοση Ολυμπιακών Αγώνων σε 3D και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία – σε μεγάλο βαθμό χάρη στην τεχνολογία 3D της Panasonic. Πιστεύουμε ότι η ζωντανή 3D μετάδοση θα κάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της τεχνολογίας αναμετάδοσης».


Στο πνεύμα του ολυμπιακού σλόγκαν της Panasonic “Sharing the Passion”, η Panasonic όχι μόνο καθιστά δυνατή την συναρπαστική εμπειρία της παρακολούθησης των Ολυμπιακών Αγώνων σε 3D από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσω της αναμετάδοσης, αλλά και μέσω της εξαιρετικής τεχνολογίας των συσκευών AV που κατασκευάζει, από επαγγελματικά συστήματα μετάδοσης ως και καταναλωτικά προϊόντα, όπως τηλεοράσεις Full HD 3D TVs, 3D Blu-ray Disc player και συστήματα Home video.