Καλύτερη ποιότητα Full HD βίντεο και ήχου και καλύτερη εργονομία από ποτέ: Η Sony παρουσιάζει τη Handycam® NEX-VG20E.


NEX-VG20_backΗ νέα βιντεοκάμερα Handycam® NEX-VG20E από τη Sony επεκτείνει τις δημιουργικές σας δυνατότητες για την επίτευξη της λήψης Full HD βίντεο με κινηματογραφική αίσθηση και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.


Η NEX-VG20E προσφέρει εκτεταμένο χειροκίνητο έλεγχο, ώστε οι χρήστες να μπορέσουν να εξερευνήσουν σε βάθος τις καλλιτεχνικές δυνατότητες που προσφέρει η σειρά φακών E-Mount, που συνεχώς αυξάνει τις προτάσεις της προς τον καταναλωτή. Με βελτιωμένα την εργονομία, την ποιότητα εικόνας και τον ήχο, η NEX-VG20E παρουσιάζεται αναβαθμισμένη σε πολλά σημεία συγκριτικά με την επιτυχημένη NEX-VG10E – την πρώτη βιντεοκάμερα στον κόσμο με εναλλάξιμους φακούς που απευθύνθηκε στο καταναλωτικό κοινό.


Με ανάλυση 16.1 ενεργά megapixel, ο αισθητήρας Exmor APS HD CMOS εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας βίντεο, με ιδιαίτερα χαμηλό ψηφιακό θόρυβο σε λήψεις με λιγοστό φως. Καταγράφει επίσης φωτογραφίες με ανάλυση 16 megapixel και όλη την πληροφορία, αφού υποστηρίζει φορμά RAW, με όλη την ευελιξία στη μετέπειτα επεξεργασία της εικόνας, την οποία γνωρίζουν πολύ καλά οι χρήστες μηχανών DSLR.


Ανεξάρτητα από το εάν τραβάτε βίντεο ή φωτογραφίες, ο μεγάλος αισθητήρας της NEX-VG20E ανταγωνίζεται την εκφραστικότητα και την ποιότητα της εικόνας μιας DSLR φωτογραφικής μηχανής. Έτσι, μπορείτε με τη συλλογή των φακών E-mount που έχετε στη διάθεσή σας, να δημιουργήσετε στο φόντο πανέμορφα εφέ αποεστίασης (‘bokeh’ εφέ).


NEX-VG20_gripΗ λήψη Full HD βίντεο σε φορμά AVCHD συμπληρώνεται τώρα με την επιλογή ταχύτητας 50p και 25p (progressive). Το βίντεο που θα τραβήξετε στα 25p μπορεί να βελτιωθεί μέσα από τις επιλογές Cinema Tone Gamma™ και Cinema Tone Colour™ για μια ακόμη πιο πλούσια, κινηματογραφική αίσθηση.


Η ομιλία και οι άλλοι ήχοι καταγράφονται με ακρίβεια από το σύστημα μικροφώνου Quad Capsule Spatial Array Microphone (χωρική διάταξη μικροφώνου με τέσσερις κάψουλες), το οποίο υποστηρίζει πλέον στερεοφωνικό και πολυκάναλο ήχο 5.1 surround. Υπάρχει επίσης νέο χειριστήριο της έντασης του ήχου, αλλά και επαγγελματικού στυλ υποδοχές για εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά.


Αρκετές βελτιώσεις στην εργονομία θα επιτρέψουν στους χρήστες να τραβήξουν βίντεο και φωτογραφίες με ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Η χειρολαβή της βιντεοκάμερας επανασχεδιάστηκε και προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα στο κράτημα. Ο επαγγελματικού στυλ περιστροφικός διακόπτης ελέγχου επιτρέπει τη χειροκίνητη ρύθμιση της έκθεσης, της ίριδας και άλλων λειτουργιών, και είναι πλέον προσβάσιμος ακόμη και όταν το πάνελ της οθόνης LCD είναι κλειστό.


Η διάταξη των κουμπιών έχει επίσης αναθεωρηθεί, με τη δημιουργία ξεχωριστών κουμπιών για τις βασικές λειτουργίες, τα οποία δίνουν άμεση πρόσβαση σε κάθε διαφορετική επιλογή λήψης (Iris, Shutter speed, Program AE), με ένα δεύτερο κουμπί εγγραφής (REC) για λήψεις από χαμηλή γωνία και με το κουμπί αυξημένης εστίασης – όλα τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χειρισμός να γίνεται διαισθητικά, χωρίς να πάρετε το βλέμμα σας από το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο.


Μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί καδράρισμα και ανασκόπηση των λήψεων στην Xtra Fine LCD οθόνη των 7,5 εκ./3″, η οποία διαθέτει τεχνολογία TruBlack για καθαρή εικόνα με υψηλή αντίθεση. Η οθόνη μπορεί να περιστραφεί κατά 2700 για ευκολία στο καδράρισμα σε κάθε θέση, ακόμη και όταν η βιντεοκάμερα βρίσκεται χαμηλά, κοντά στο έδαφος. Το πάνελ αφής απλοποιεί τον χειρισμό των λειτουργιών λήψης.


Η Handycam® NEX-VG20EH συνοδεύεται από τον E-mount φακό SEL18200 F3.5-6.3. Αυτός ο ευέλικτος φακός με το μεγάλο εύρος οπτικού ζουμ (11x) και το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot, προσφέρει ομαλή, αθόρυβη λειτουργία αυτόματης εστίασης κατά τη λήψη βίντεο ή φωτογραφιών.


Υπάρχει πλέον μια γκάμα επτά φακών E-mount οι οποίοι καλύπτουν ουσιαστικά κάθε περίπτωση λήψης που μπορεί να παρουσιαστεί. Υπάρχει επίσης, ως προαιρετικό αξεσουάρ, ο προσαρμογέας φακού LA-EA2, ο οποίος διευρύνει ακόμη περισσότερο τη συμβατότητα με την καθιερωμένη πλέον σειρά φακών A-mount. Η Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη (Translucent Mirror Technology) υποστηρίζει υψηλής ταχύτητας αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης, η οποία διατηρεί εστιασμένα ακόμη και αντικείμενα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.


Η βιντεοκάμερα Handycam NEX-VG20E Full HD της Sony, με σύστημα φακών E-mount, θα είναι διαθέσιμη από τον Νοέμβριο του 2011.