H LG παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα ιδέα προϊόντος συνδυάζοντας ένα scanner με ένα ποντίκι, σε ένα υβρίδιο που θα δούμε στη φετινή IFA.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


lg smartscanΤο πρωτότυπο αυτό προϊόν θα έχει το όνομα LSM-100 και δεν θα διαφέρει εξωτερικά από ένα κοινό ποντίκι με τη διαφορά ότι θα είναι ικανό με ένα πέρασμα πάνω από ένα έγγραφο να εκτελεί σαρώσεις όπως ένα κοινό scanner.


To ποντίκι θα έχει ένα ειδικό κουμπί Smart Scan ενσωματωμένο, το οποίο και θα ξεκινά όλη τη διαδικασία. Εννοείται ότι η αποθήκευση της σκαναρισμένης εικόνας θα μπορεί να σωθεί σε διάφορα formats όπως PNG, JPEG, TIFF, BMP, PDF, XLS και DOC, για περαιτέρω ψηφιακή επεξεργασία. Μάλιστα, το εντυπωσιακό ποντίκι αυτό θα είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων, η οποία θα του επιτρέπει να μετατρέπει ένα σκαναρισμένο έγγραφο σε κείμενο του Word, απευθείας.


Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του high end ποντικιού είναι ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο μέγεθος του σκαναρισμένου αντικειμένου, αφού απλώς περνάτε το ποντίκι από επάνω του, χωρίς να νοιάζεστε εάν είναι Α3 ή Α5 η διάσταση του χαρτιού.