Σταδιακά αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία που θα προσφέρουν τα Windows 8 στο χρήστη τους.


windows 8 usb 3.0Ένα από αυτά είναι και η εγγενής χρήση και υποστήριξη του ταχύτερου πρωτοκόλλου μεταφοράς δεδομένων, του γνωστού USB 3.0, το οποίο και προβάλλεται σε ένα video που κυκλοφόρησε η Microsoft στο YouTube.


Tο νέο πρότυπο USB διακρίνεται για την ταχύτητά του, η οποία είναι 10 φορές μεγαλύτερη από τον προκάτοχό του. Το μεγάλο στοίχημα της Microsoft είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη USB 3.0 συσκευών έτσι ώστε να μην υπάρχει συσκευή που να μην αναγνωρίζεται αυτόματα μέσω των Windows 8. Για το λόγο αυτό θα δοκιμαστούν 1000 περίπου “εικονικές” συσκευές που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν όλες τις κατηγορίες συσκευών που θα υποστηρίζουν το νέο πρότυπο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω του εργαλείου MUTT (USB Test Tool).


H Microsoft αναμένεται να δώσει όλες τις πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των Windows 8 στα πλαίσια του συνεδρίου Build που θα διεξαχθεί από τις 11 Σεπτεμβρίου.