Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας διοργάνωσε την Παρασκευή, 8 Ιουλίου ημερίδα με θέμα: «ΑΜΕΑ & Νέες Τεχνολογίες».


amea logoΗ ημερίδα απευθυνόταν σε άτομα με αναπηρία αλλά και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με αυτήν όπως ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, κ.ά.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας επισημάνθηκε η σπουδαία συμβολή του Διαδικτύου και των Κοινωνικών Δικτύων στην ενημέρωση καθώς και στην υποστήριξη των ΑμΕΑ, ενώ υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των νέων λογισμικών ως εργαλεία εκπαίδευσης.


Επίσης, επισημάνθηκε ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στη σύνδεση, την ενσωμάτωση αλλά και την κοινωνική ένταξη των συγκεκριμένων ομάδων. Με βάση τις νέες τεχνολογίες, παρουσιάστηκαν αποτελέσματα εκπαιδευτικών μεθοδολογιών καθώς και εντυπωσιακά στοιχεία από Διαδικτυακές Κοινότητες που αφορούν στην αναπηρία.


Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ακούστηκαν από το ακροατήριο μετά το πέρας κάθε συνεδρίας, ενώ κάθε ομιλία είχε ξεκάθαρα διαδραστικό χαρακτήρα με το κοινό.


Τέλος, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της συμβολής της πολιτείας στα θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενσωμάτωσης των ΑμΕΑ, παρότι τα Νέα Κοινωνικά Δίκτυα, το Διαδίκτυο και οι Νέες Τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα ως μονάδα να προχωρήσει και να υποστηριχθεί με πολύ γρήγορο ρυθμό σε ατομικό επίπεδο.


Η ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα www.disabled.gr. Η συμμετοχή ήταν θερμή και το ενδιαφέρον αμείωτο, πράγμα που δείχνει την ανάγκη για παρόμοιες ενημερωτικές συναντήσεις.