Ολοκληρώθηκε το θερινό πρόγραμμα Meet Your Future, που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ στην Παιανία.


junior5Το Meet Your Future είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές λυκείου και πρωτοετείς φοιτητές. Τριάντα-επτά (37) μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις στους τομείς των νέων τεχνολογιών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να επιδράσουν στη ζωή μας.


Καθηγητές του ΑΙΤ παρουσίασαν στους συμμετέχοντες πρακτικές χρήσεις τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στους τομείς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των ασύρματων και κινητών τηλεπικοινωνιών, καθώς και των ‘έξυπνων’ χώρων εργασίας και κατοικίας.


Η θεωρητική παρουσίαση των παραπάνω θεμάτων συμπληρώθηκε από πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια του ΑΙΤ, αλλά και επισκέψεις και επιδείξεις σε εργοστάσια της INTRACOM (Παραγωγή). Στο πλαίσιο των πρακτικών ασκήσεων, οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους Blog. Όλα τα blogs παρουσιάστηκαν την τελευταία μέρα του προγράμματος σε μαθητές και γονείς. Καθηγητές του AIT αξιολόγησαν και βράβευσαν την εργασία των παιδιών.


junior10Προσκεκλημένοι ομιλητές του ΑΙΤ για το πρόγραμμα αυτό ήταν ο Τάσσος Καφαντάρης Δημοσιογράφος και Μηχανικός, που μίλησε για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, ο Φάνης Ρήγας από το kariera.gr, ο οποίος μίλησε για τη Δημιουργία Καριέρας, ο Σωτήρης Σαλούμ (απόφοιτος του AIT), ο οποίος ανέπτυξε τη Δημιουργία μίας νέας «ιντερνετικής» εταιρίας. Επίσης προσκεκλημένοι ήταν ο Γεώργιος Χατζητέγας, Φυσικός και τέως Πρόεδρος Ελλήνων Φροντιστών ο οποίος ανέπτυξε τα Μυστικά Επιτυχίας σε ένα Απρόβλεπτο Μέλλον και ο Νίκος Πρόνιος από τη INTRACOM Defense Electronics, ο οποίος μίλησε για την Εξέλιξη διαφόρων ειδικοτήτων στους τομείς Information & Communication Technologies. Τέλος, οι μαθητές υποβλήθηκαν σε test δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού από την Orientum, εταιρία συμβούλων σταδιοδρομίας.


Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επιλύσουν πολλές απορίες τους σε σχέση με σπουδές στην Αμερική. Σε απευθείας σύνδεση, μέσω Skype, με το PATHWAYS, Center of Education and Entrepreneurship, ο κ. Angel Kelchev και ο κ. Aaron Korenewsky μίλησαν στους συμμετέχοντες για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Αμερική, τα κριτήρια επιλογής μαθητών, το κόστος καθώς και τη δυνατότητα παροχής υποτροφιών. Αναφέρθηκαν στην προετοιμασία που θα πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι και έκλεισαν με τις προοπτικές που υπάρχουν κατά τη διάρκεια των σπουδών στην Αμερική.


Η ολοκλήρωση του προγράμματος βρήκε τους μαθητές ενθουσιασμένους με το ΑΙΤ και το πρόγραμμα, όπως αποτυπώθηκε και στα σχετικά έγγραφα αξιολόγησης.


Μέγας χορηγός του 6ου καλοκαιρινού σχολείου του Meet Your Future, για τελειόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές πρώτου και δευτέρου έτους, ήταν το MAD, ενώ ως χορηγοί επικοινωνίας συνέβαλαν οι Nooz.gr, PC Magazine, OnLine,TECH PRESS.gr, ALL ABOUT ANDROID, PCW.GR και Computer Act!ve.


Το αναλυτικό πρόγραμμα του καλοκαιρινού Σχολείου “Meet your Future” θα το βρείτε στο www.ait.gr/summer_junior.