Συνεχίζονται οι κυβερνοεπιθέσεις σε μία ακόμα εταιρεία gaming, τη Sega μετά τη Sony και τη Nintendo.


segaΤο BBC, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, μετέδωσε πως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παραβιάστηκαν στοιχεία των χρηστών του online δικτύου Sega Pass, όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης κ.α., διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αριθμοί πιστωτικών καρτών παρέμειναν στο απυρόβλητο. Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι εκλάπησαν από την βάση δεδομένων της στοιχεία για περίπου 1,3 εκατομμύρια πελάτες της.


Το δίκτυο Sega Pass τέθηκε εκτός λειτουργίας προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο ασφάλειάς του, ενημέρωσε η Sega και απολογήθηκε στους πελάτες της για το πρόβλημα. Άγνωστο παραμένει πότε θα λειτουργήσει ξανά το δίκτυο.


Η παραβίαση εντοπίστηκε την Πέμπτη από τη θυγατρική της Sega στην Ευρώπη και έγινε τώρα γνωστή. Η ομάδα χάκερ Lulz Security, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές από τις πρόσφατες μεγάλες κυβερνο-επιθέσεις, αλλά όχι για την τελευταία, προσφέρθηκε οικειοθελώς να βοηθήσει τη Sega να ανακαλύψει τον ένοχο και να τον τιμωρήσει.