Το PowerChute Business Edition 9.0 της APC φέρνει την Διαχείριση Ενέργειας στην καθημερινότητα με τα νέα Smart-UPS.


apcH APC by Schneider Electric παρουσίασε το PowerChute Business Edition 9.0, το πρώτο λογισμικό για UPS, που παρέχει αναφορές κατανάλωσης ενέργειας για τον εξοπλισμό πληροφορικής. Το PowerChute Business Edition 9.0 εκτός από τον ασφαλή τερματισμό λειτουργίας και τη διαχείριση του Smart-UPS, προσφέρει επιπλέον στους χρήστες την δυνατότητα να κατανοήσουν πως καταναλώνουν την ενέργεια καταγράφοντας και υποβάλλοντας αναφορές σχετικά με το κόστος και τις εκπομπές CO2.


Το PowerChute Business Edition 9.0 έχει τη μοναδική ικανότητα να υπολογίζει το κόστος της ενέργειας που καταναλώνει το Smart-UPS σε kWh, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο τοπικό νόμισμα, παρέχοντας έτσι ακριβή απεικόνιση της επιρροής της χρήσης ενέργειας του προστατευόμενου εξοπλισμού στο σύνολο της κατανάλωσης. Απεικονίζοντας το κόστος και την κατανάλωση ενέργειας των υποπροϊόντων, το PowerChute Business Edition επιτρέπει στους πελάτες να μεγιστοποιήσουν τη χρήση όλων των Smart-UPS τους και να διαχειριστούν την ενέργεια αποτελεσματικότερα.


Η βραβευμένη σειρά προϊόντων, της APC, Smart-UPS είναι οι πιο δημοφιλείς συσκευές UPS στον κόσμο για servers, συστήματα αποθήκευσης και δίκτυα καθώς οι πελάτες της την εμπιστεύονται για την προστασία κρίσιμων δεδομένων από τα προβλήματα παροχής ρεύματος καθώς τροφοδοτούν τον εξοπλισμό με ποιοτική, καθαρή και αξιόπιστη ισχύ. Η οικογένεια Smart-UPS συνεχίζει να εξελίσσεται με νέα μοντέλα 5ης γενιάς, κατάλληλα για τοποθέτηση σε rack, που παρουσιάστηκαν την άνοιξη του 2011 στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.


Η νέα γενιά Smart-UPS περιλαμβάνει LCD interface και υψηλής απόδοσης «πράσινη» λειτουργία, κατοχυρωμένη με ευρεσιτεχνία, τη μοναδική πρόβλεψη αντικατάστασης της μπαταρίας με ένδειξη ημερομηνίας και ομάδες ελεγχόμενων ρευματοδοτών. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πρόσθετα σε εκείνα που η APC προσέφερε πάντα στα προϊόντα της βραβευμένης αυτής σειράς, όπως της ημιτονοειδής τάσης εξόδου, της αυτόματης ρύθμισης της τάσεως, των σειριακών επικοινωνιών και USB και της διαχείρισης μέσω δικτύου. Με πωλήσεις περισσότερων από 20 εκατομμύριων μονάδων τα Smart-UPS εξακολουθούν να είναι η σειρά προϊόντων που επιλέγουν οι περισσότεροι IT Managers.


Με τη χρήση των νέων Smart-UPS της APC με ελεγχόμενες ομάδες εξόδων και το PowerChute Business Edition 9.0, οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν επακριβώς την αλληλουχία του εξοπλισμού που θα τερματίσει και θα επανεκκινήσει τη λειτουργία του, προκειμένου οι πιο σημαντικοί servers να μένουν ενεργοί το μεγαλύτερο δυνατό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να απενεργοποιήσουν τον λιγότερο σημαντικό εξοπλισμό υπό ορισμένες προϋποθέσεις για αύξηση της αυτονομίας.


Αυτή η αυξημένη ευελιξία ισοδυναμεί με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα για τον κρίσιμο εξοπλισμό. Δημιουργούνται ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO₂ των servers καθώς αυτοί μπορούν να απενεργοποιηθούν όταν δε χρησιμοποιούνται. Η δυνατότητα καθορισμού της απενεργοποίησης και επανεκκίνησης των servers, με βάση το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης στο PowerChute Business Edition 9.0 επιτρέπει εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να καλύψει το κόστος αγοράς ενός Smart-UPS της APC σε δύο περίπου χρόνια.


To PowerChute Business Edition 9.0 συνοδεύει όλα τα APC Smart-UPS κάτω από τα 5KVA και είναι επίσης διαθέσιμο στη διεύθυνση www.apc.com/tools/download/index.cfm. Η έκδοση αυτή παρέχει παρακολούθηση και αναφορές εκτίμησης ρίσκου, από ένα κεντρικό σημείο για μέχρι 5 συσκευές Smart-UPS. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν ακόμα την έκδοση που επιτρέπει τον κεντρικό έλεγχο μέχρι και 25 Smart-UPS μέσω του καναλιού διανομής προϊόντων.