Η Acer συνεργάζεται με τα Eυρωπαϊκά Υπουργεία Παιδείας για το σχεδιασμό της σχολικής αίθουσας του μέλλοντος.


Acer logoΤο European Schoolnet ανακοίνωσε ότι η Acer είναι πλέον συνεργαζόμενος εταίρος στο πρόγραμμα iTEC, προϋπολογισμού 9,45 εκατομμυρίων ευρώ (http://itec.eun.org), το οποίο αναπτύσσει και αξιολογεί σχεδιασμούς για τη σχολική αίθουσα του μέλλοντος σε περισσότερες από χίλιες σχολικές αίθουσες σε 12 χώρες της Ευρώπης. Η Acer συνεργάζεται ήδη με το European Schoolnet σε ένα μεγάλο πιλοτικό πρόγραμμα netbook (www.netbooks.eun.org/) και στις αρχές του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε συνεργασία με άλλους προμηθευτές πληροφορικών συστημάτων για την υποστήριξη του έργου της Ομάδας Εργασίας Interactive Whiteboard του European Schoolnet (http://iwbwg.eun.org).


Το τετραετές πρόγραμμα iTEC, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010, περιλαμβάνει 27 συνεργαζόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων 14 Υπουργεία Παιδείας. Το πρόγραμμα iTEC έχει ως στόχο να ερευνήσει τον τρόπου που οι καθιερωμένες και οι αναδυόμενες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στις σχολικές αίθουσες μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια.


Αυτό το κορυφαίο έργο στοχεύει, πέρα από το πώς τα σχολεία χρησιμοποιούν σήμερα τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες (π.χ. συστήματα εκπαιδευτικής διαχείρισης, εικονικά μαθησιακά περιβάλλοντα κ.λπ.), στη μελέτη προσαρμοσμένων μαθησιακών χώρων με χαρακτηριστικά κοινότητας, που δημιουργούνται από μεμονωμένους χρήστες μέσω της αλληλεπίδρασής τους με διάφορες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο.


Το πρόγραμμα iTEC έχει σχεδιαστεί ως “εργαστήριο ιδεών” στο οποίο προμηθευτές πληροφορικών συστημάτων και Υπουργεία συζητούν τους τρόπους με τους οποίους η διδασκαλία και η μάθηση θα εξελιχθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Acer εξέφρασε το ενδιαφέρον της να υποστηρίξει το πρόγραμμα iTEC πριν ακόμη το πρόγραμμα γίνει επισήμως αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.