Έργο υλοποίησης κεντρικής μηχανογραφικής υποδομής για την αλυσίδα ξενοδοχείων υλοποίησε πρόσφατα η Pylones Hellas.


pylones hellasΣυγκεκριμένα, η εταιρεία, ένας από τους πιο δυναμικούς system integrators της ελληνικής αγοράς ανέλαβε και ολοκλήρωσε πρόσφατα την μηχανογραφική υποδομή της αλυσίδας ξενοδοχείων “Blue Lagoon Group – BLG” στην περιοχή των Δωδεκανήσων.


Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Sysco Α.Ε. η οποία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους σήμερα προμηθευτές εξειδικευμένου λογισμικού στην αγορά του Hospitality με άνω των τριακοσίων (300) εγκαταστάσεων στην Ελλάδα & Κύπρο σε ξενοδοχεία City & Resort κάθε κατηγορίας και μεγέθους.


Η εγκατάσταση περιελάμβανε την ασύρματη σύνδεση μέσω Wide Area Network (WAN) και Internet των τεσσάρων ξενοδοχείων της αλυσίδας με τα κεντρικά γραφεία της BLG στην πόλη της Κω με σκοπό την δημιουργία κεντρικού μηχανογραφικού κέντρου για την διαχείριση του συνόλου αυτών αλλά και μελλοντικών Ξενοδοχείων. Η BLG διαθέτει αυτή τη στιγμή πέντε ξενοδοχεία πολυτελείας, τέσσερα εκ των οποίων βρίσκονται στο νησί της Κω (Blue Lagoon Village, Blue Lagoon Resort, Palazzo Del Mare και Oceanis Beach & Spa) και το πέμπτο στην Κάρπαθο (Alimounda Mare) με συνολική δυναμικότητα 1.750 δωμ.


Η λύση που υλοποιήθηκε στα συγκροτήματα της BLG περιελάμβανε το κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα το οποίο εξυπηρετεί on-line το σύνολο των ξενοδοχείων βασισμένο πάνω σε ΙΒΜ εξοπλισμό (Blade Center και NetApp), χρησιμοποιώντας virtualization τεχνολογίες της VMWare σε επίπεδο server και σταθμών εργασίας και Multilink τεχνολογίες της F5 Networks για την διαχείριση πολλαπλών γραμμών internet. Τα ξενοδοχεία μεταξύ τους συνδέονται με ασύρματα links πολλαπλών οδεύσεων και όλα αυτά συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού υπολογιστικού συστήματος ασφαλίζονται με τεχνολογίες της Checkpoint.