Η AMD προλειαίνει το έδαφος για την επόμενη γενιά των Supercharged επιτραπέζιων υπολογιστών με τα 9-Series Chipsets.


amd_fusionΣτην Computex 2011 στην Ταϊβάν, η AMD παρουσίασε τη νέα σειρά 9-Series chipset, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της νέας γενιάς υψηλής απόδοσης desktop πλατφορμών. Επίσης, η εταιρεία αποκάλυψε τη 2011 HD Tablet Platform, η οποία λειτουργεί με AMD Z-Series APUs, παρέχοντας ζωντανή εικόνα στην αναπαραγωγή media υλικού και δυνατότητες δημιουργίας περιεχομένου για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ταμπλετών με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows. Τα νέα προϊόντα της AMD είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν πιο ρεαλιστική ψηφιακή εμπειρία χρήσης υπολογιστή και ταμπλέτας.


AMD 9-Series Chipset
Το 9-Series chipset της AMD αποτελεί την αφετηρία για το ξεκλείδωμα της σπουδαιότερης AMD desktop εμπειρίας. Το 9-Series chipset αποτελεί βασικό συστατικό της επόμενης γενιάς desktop πλατφόρμας της AMD, με την ονομασία “Scorpius”, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης τον 8-πύρηνο επεξεργαστή “Zambezi” και τις discrete κάρτες γραφικών AMD Radeon™ HD6000 series για συναρπαστική HD ψυχαγωγία, εμπειρία παιχνιδιών και πολυάριθμες δυνατότητες multitasking, tweaking και overclocking.


Το 9-Series chipset είναι το πρώτο chipset που υποστηρίζει τους AMD AM3+ socket επεξεργαστές, όντας συμβατό με το AM3 socket backwards. Τα συγκεκριμένα boards επιτρέπουν απίστευτα γρήγορη απόδοση σε συνδυασμό με την τεχνολογία CrossFireX™ της AMD, η οποία επιτρέπει την παράλληλη λειτουργία μέχρι και τεσσάρων AMD Radeon™ GPUs για απίστευτη απόδοση γραφικών. Επιπλέον, με το λογισμικό OverDrive™ της AMD, τα chipsets υποστηρίζουν τη διαδικασία clock rate management. Το 9-series chipset διαθέτει μέχρι και έξι θύρες SATA 3.0 6Gbps, Gigabit Ethernet, τεχνολογία HyperTransport™ 3.0, καθώς και PCI Express® Generation 2.0 για μια συναρπαστική εμπειρία χρήσης υπολογιστή κατά την εργασία και το παιχνίδι.


Το 9-Series chipset θα είναι διαθέσιμο από συνεργάτες της AMD, συμπεριλαμβανομένων των ASRock, ASUS, Biostar, ECS, Foxconn Technology GIGABYTE Technology, Jetway και MSI.


Kάρτες γραφικών AMD για Ταμπλέτες Windows
Έως το 2015, η Gartner αναμένει ότι η αγορά των ταμπλέτων θα υπερβεί τα $200 εκατομμύρια, και καθώς η αγορά ωριμάζει, η AMD θα συνεχίσει να επεκτείνει τη γκάμα των APUs προϊόντων, παρέχοντας ισχυρά discrete γραφικά σε ένα ενιαίο board για υπολογιστές παλάμης και άλλες κινητές συσκευές. Πέραν της πλήρους συμβατότητας με λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows, οι AMD 2011 HD Tablet πλατφόρμες υποστηρίζουν HTML 5, Adobe Flash 10.2 και εξωτερικές οθόνες, καθιστώντας τις την ιδανική λύση για gaming, video streaming και αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης υπολογιστή. Παράλληλα, προσφέρει ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις για επαγγελματική χρήση των συσκευών σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον εργασίας.


Τεχνολογία VISION από την AMD
Η τεχνολογία VISION ευθυγραμμίζεται στενά με τις εξελισσόμενες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και προχωρά στην ελαχιστοποίηση της χρήσης τεχνικής ορολογίας και προδιαγραφών, ώστε να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέγουν το καλύτερο PC για τις ανάγκες τους. Για τους φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές που διαθέτουν τις τελευταίες AMD Fusion APUs, παρέχεται η γνωστοποίηση πως:
– Τα VISION A8 Series PCs παρέχουν Brilliant HD Performance, για καταναλωτές που αναζητούν δυνατότητες multi-tasking, online gaming και video editing.
– Τα VISION A6 Series PCs παρέχουν Brilliant HD Entertainment, ιδανικά για αναβαθμισμένο multi-tasking, photo editing και αναπαραγωγή HD video.
– Τα VISION A4 Series PCs παρέχουν Brilliant HD Every day, ιδανικά για Web browsing, βασικές δυνατότητες multi-tasking και συνεχή επικοινωνία με φίλους και μέλη της οικογένειας.
– Τα VISION E2 Series PCs παρέχουν Smart HD με 1080p HD video playback με το AMD Video Accelerator.
– Η σειρά AMD HD Internet παρέχει ζωντανή εμπειρία computing, ακόμα και για χρήση εν κινήσει, για φορητές συσκευές, όπως ultrathins και netbooks.


Με γνώμονα τη νέα branding ταυτότητα, η AMD δεν παρέλειψε να προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους αναζητούν ενδελεχείς αναφορά στις τεχνικές προδιαγραφές. Η νέα ταυτότητα του VISION προσδιορίζει επίσης τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά των φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών που διαθέτουν AMD Fusion APUs για τους καταναλωτές που αναζητούν ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά με πιο εξειδικευμένους όρους.