Ο NAVIGON MobileNavigator for Android 3.6 είναι άμεσα διαθέσιμος στο Android Market place, με βελτιωμένες δυνατότητες.


Mobile Navigator_Android_RealityScannerΗ νέα έκδοση είναι συμβατή με το νέο λειτουργικό σύστημα Android 3.0 για tablets, ενώ περιλαμβάνει προηγμένες πληροφορίες για τους προορισμούς, route planner, App2SD, καθώς και άλλες χρήσιμες λειτουργίες.


Χάρη στο “advanced destination info”, μπορούν πλέον οι χρήστες με την εκκίνηση της διαδρομής τους να μάθουν ό,τι χρειάζονται για τον προορισμό τους. Με ειδικές οθόνες πληροφοριών ενημερώνονται για παράδειγμα για τον καιρό στον τόπο προορισμού τους, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για τις επόμενες τρεις μέρες. Η λειτουργία „Clever Parking“ δείχνει ανά πάση στιγμή που υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Επιπλέον ο οδηγός μπορεί να πληροφορείται για εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή του προορισμού του, έτσι ώστε να προγραμματίζει όλες του τις δραστηριότητες.


Route planner και νέες γλώσσες στο “Text-to-Speech”
Ο “route planner” δίνει πλέον στους χρήστες τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν μέχρι και 50 διαφορετικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής τους προκειμένου να προγραμματίσουν με ακρίβεια το ταξίδι τους. Η λειτουργία “Text-to-Speech”, έχει υποστεί επίσης βελτιώσεις με πρόσθετες γλώσσες και προφορικές ανακοινώσεις για τις οδούς στα ελληνικά, τσέχικα, φιλανδικά, ουγγρικά, νορβηγικά και πορτογαλικά. Μαζί με τα παραδοσιακά σημεία ενδιαφέροντος (POIs), οι χρήστες μπορούν τώρα επίσης να εντοπίσουν το κοντινότερο από τα 8.000 Deutsche Telekom Hotspots στη Γερμανία, χάρη σε μια ειδική νέα κατηγορία αναζήτησης.


Περαιτέρω βελτιώσεις που ολοκληρώνουν την εφαρμογή
Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις όπως το χειροκίνητο ζουμ χαρτών, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να μεγεθύνει σε σημεία πάνω στο χάρτη με τα δύο δάχτυλα. Το App2SD εξοικονομεί μέχρι 50% της χωρητικότητας μνήμης σε μια κάρτα SD, αφήνοντας έτσι ελεύθερη επιπλέον μνήμη στη συσκευή για άλλες εφαρμογές. Το προαιρετικό Car-Off GPS επιτρέπει την απενεργοποίηση του σήματος GPS, όποτε δεν χρειάζεται, ενώ η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο4. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια, χωρίς να απαιτείται συνεχώς φόρτιση της συσκευής. Ένα απευθείας link στη σελίδα ερωτοαπαντήσεων της NAVIGON που αφορά στο Android, δίνει στο χρήστη όλες τις απαντήσεις στις πιθανές απορίες του.


Τιμές και διαθεσιμότητα
Οι δωρεάν αναβαθμίσεις, καθώς και οι πλήρεις εκδόσεις (η τιμή τους εξαρτάται από την περιοχή χαρτών) του MobileNavigator for Android smartphones είναι άμεσα διαθέσιμες προς downloaded μέσα από το Android Market.