Η νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων της Toshiba κυκλοφορεί με προεγκατεστημένο backup λογισμικό.


STOR.E_EDITION_Family_04Τα προϊόντα διαθέτουν θύρα USB 3.0 που επιτρέπει ταχύτατη μεταφορά αρχείων. Ο κομψός σχεδιασμός της σειράς Stor.E Edition ακολουθεί το λεπτό, μοντέρνο σχεδιασμό της τελευταίων σειρών φορητών υπολογιστών Satellite, Satellite Pro και Tecra R. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο τρίμηνο του 2011 στην Ευρώπη.


Οι νέοι δίσκοι της Toshiba κυκλοφορούν σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα – κόκκινο, μπλε, ασημένιο και μαύρο – και μοντέρνα εμφάνιση. Η χωρητικότητα που φτάνει το 1TB είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τεράστια media libraries.


Μέσω της θύρας USB 3.0, οι Stor.E Edition επιτρέπουν τη μεταφορά μεγάλων media files γρήγορα σε ένα συνδεδεμένο με USB 3.0 laptop με ταχύτητα δεδομένων που αγγίζει τα 5 Gigabits το δευτερόλεπτο. Υπολογιστές και περιφερειακές συσκευές με USB 2.0 μόνο, μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν με τους νέους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Tο προεγκατεστημένο λογισμικό Nero® BackItUp & Burn Essentials επαναφέρει και αποθηκεύει αρχεία και φακέλους και αποκαθιστά κατεστραμμένα ή αρχεία που έχουν διαγραφεί κατά λάθος.