Η Telenor Connexion είναι ο πρώτος πελάτης στην πλατφόρμα Σύνδεσης Συσκευών της Ericsson.


ericsson-logoΗ Ericsson προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς της τεχνολογικής πλατφόρμας M2M της Telenor Connexion. Η εξαγορά συμβαδίζει με τη φιλοδοξία της Ericsson να ηγηθεί την αγορά της M2M επικοινωνίας, προσθέτοντας πολύτιμη τεχνολογία και τεχνογνωσία από έντεκα υπάλληλους που θα μεταφερθούν στην Ericsson, στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η Telenor Connexion ανήκει εξ ολοκλήρου στην Telenor Group, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής παγκοσμίως με 203 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.


Η Telenor Connexion είναι, επίσης, ο πρώτος πελάτης της Ericsson στην πλατφόρμα Σύνδεσης Συσκευών, μια υπηρεσία που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress το Φεβρουάριο. Η πλατφόρμα Σύνδεσης Συσκευών προσφέρει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους έναν τρόπο να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες M2M υπηρεσίες για εταιρικούς πελάτες τους και εισήχθη στην αγορά με το επιχειρηματικό μοντέλο ‘software as a service’, προσφέροντας χαμηλού κόστους επένδυση στην τεχνολογία και γρήγορο χρόνο διάθεσης στην αγορά.


Η κινητή συνδεσιμότητα χρησιμοποιείται σε διάφορες λύσεις M2M, όπως «έξυπνοι μετρητές» και διαχείριση στόλου οχημάτων και είναι χρήσιμη για όλα τα προϊόντα με λογισμικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί μέσω σύνδεσης σε κινητό δίκτυο.


Η συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνει την πλατφόρμα τεχνολογίας Μ2Μ της Telenor Connexion και τη μεταφορά έντεκα υπαλλήλων της, οι οποίοι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την περαιτέρω προσφορά υπηρεσιών μέσω της πλατφόρμας Σύνεσης Συσκευών της Ericsson.


Η εξαγορά δεν υπόκειται σε έγκριση από τις αρχές, αλλά σε συμβατικές συμφωνίες πριν από το κλείσιμο. Δεν έχουν ανακοινωθεί οι σχετικές οικονομικές πληροφορίες.