To Aspire One 722 σχεδιάστηκε για να συνδυάσει μία καλαίσθητη εμφάνιση με υψηλές επιδόσεις στον multimedia τομέα.


AS One 722Εξοπλισμένο με AMD Fusion Accelerated Processing Unit (APU), αυτό το netbook παρέχει υψηλής ευκρίνειας απεικονίσεις οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Η τεχνολογία AMD APU Fusion σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή AMD C-50 και γραφικά AMD Radeon™ HD 6250, παρέχουν επεξεργασία εικόνας σε πραγματικό χρόνο και υψηλής ποιότητας απεικόνιση. Οι χρήστες του Acer Aspire One 722 μπορούν να απολαμβάνουν full high-definition video στο web, μέχρι και 3 φορές ταχύτερο video streaming, αλλά και απόλαυση ταινιών HD movies.


Επιπλέον, το Aspire One 722, δεν είναι μόνο ιδανικό για web browsing, αλλά μπορεί να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε καθημερινές εργασίες. όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το chatting, τις φωτογραφίες, την επεξεργασία κειμένου, αλλά και λειτουργίες multitasking ακόμη και σε απαιτητικές εφαρμογές. Το netbook υποστηρίζεται από μνήμη DDR3 για απαιτητικές εργασίες.


Το Aspire One 722 δεν ξεχωρίζει όμως μόνο με τις επιδόσεις του, αλλά και σχεδιαστικά. Διατίθεται στα χρώματα Aquamarine, Burgundy Red και Diamond Black, με στιλπνό και γυαλιστερό κάλυμμα που δίνει την αίσθηση του κυματισμού. Η ματ επιφάνειά του αποτρέπει τα σημάδια από δακτυλικά αποτυπώματα και γρατσουνιές. Λεπτό, μόλις 1 ίντσα και ελαφρύ, ζυγίζει μόλις 1.35 κιλά με μπαταρία 6 cell, είναι εύκολο στη μεταφορά και χωράει παντού με οθόνη 11.6”.


Το πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο Acer FineTip, καθιστά την πληκτρολόγηση μία ευχάριστη διαδικασία και ταυτόχρονα παραγωγική. Ο φορητός υπολογιστής συμπληρώνεται από ένα πολυλειτουργικό touchpad, που καθιστά την πλοήγηση εύκολη υπόθεση τόσο στα έγγραφα, όσο και στο Internet.


Το νέο netbook ενσωματώνει οθόνη υψηλής ευκρίνειας 29.5 cm (11.6”) Acer CineCrystal™ LED-backlit, με ανάλυση HD και 16:9 aspect ratio, ιδανική για εργασία αλλά και ψυχαγωγία. Η θύρα HDMI επιτρέπει την εύκολη σύνδεση σε HDTVs, widescreen οθόνες ή video-projectors και την απεικόνιση περιεχομένου Hi-Def video σε μεγάλων διαστάσεων οθόνες με ανάλυση 1080p.


Ο φορητός υπολογιστής διαθέτει συνδέσεις Wi-Fi, LAN και προαιρετικά 3G module ή Bluetooth®, για μέγιστη φορητότητα. Για το chatting, ή για video-conference φροντίζει η Acer Crystal Eye webcam και ο Acer Video Conference Manager.


Το Aspire One 722, υιοθετεί φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις σε όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος: κατασκευή, συσκευασία και ανακύκλωση. Η συμμόρφωση της συσκευής με τα ενεργειακά πρότυπα Energy Star® v5.0, RoHS και της WEEE EU, αποτελούν εγγύηση της ενεργειακής αποδοτικότητας της συσκευής, αλλά και της κατάλληλης χρήσης και διάθεσης των επικίνδυνων ουσιών. Το LED backlit panel της οθόνης διασφαλίζει ότι το netbook δεν περιέχει υδράργυρο και εξοικονομεί ενέργεια που φτάνει έως και 22.2% σε σύγκριση με τις τυποποιημένες οθόνες που χρησιμοποιούνται στα netbooks.