Η Nikon κέρδισε τέσσερις διακρίσεις για το σχεδιασμό προϊόντος στα βραβεία red dot του 2011.


nikon_red dot 2011Η D-SLR φωτογραφική μηχανή Nikon D7000, οι ψηφιακές compact φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P7000 και S1100pj και τα κιάλια EDG 8×42 τιμήθηκαν με τη σφραγίδα έγκρισης «red dot» για την ποιότητα σχεδιασμού.


Το «βραβείο red dot: σχεδιασμός προϊόντος» έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα και πιο αναγνωρισμένα βραβεία σχεδιασμού παγκοσμίως. Φέτος, σχεδιαστές και εταιρείες από 60 χώρες υπέβαλαν υποψηφιότητα για 4.433 προϊόντα.


Τα βραβευμένα προϊόντα θα εκτεθούν από τις 5 Ιουλίου 2011 έως την 1η Αυγούστου 2011 στην έκθεση «Design on stage – winners red dot award: product design 2011» στο μουσείο σχεδιασμού red dot, στις εγκαταστάσεις του Zeche Zollverein World Cultural Heritage Site στο Έσσεν της Γερμανίας.


Η Nikon D7000 είναι μια μεσαίου επιπέδου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR με φορμά DX. Αρκετά ανθεκτική ώστε να ταξιδεύει μαζί σας παντού και αρκετά δυναμική ώστε να ανταποκρίνεται σε κάθε περίσταση, η γκάμα των προηγμένων λειτουργιών της θα ικανοποιήσει κάθε φωτογράφο που είναι έτοιμος να διευρύνει τις δεξιότητές του. Η φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με έναν νέο αισθητήρα CMOS με φορμά DX, τον νέο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2, έναν αισθητήρα φωτομέτρησης RGB 2.016 pixel, ένα σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων και τη λειτουργία D-Movie που υποστηρίζει εγγραφή video υψηλής ανάλυσης.


Η Nikon P7000 αποτελεί τη ναυαρχίδα της σειράς COOLPIX. Ιδανική για φωτογράφους που θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια τους, έχει κλασική εμφάνιση, είναι φορητή σαν μια compact μηχανή και λειτουργεί σαν SLR. Έχει 10,1 εκατομμύρια ωφέλιμα pixel και είναι εξοπλισμένη με φακό NIKKOR με οπτικό zoom 7,1×, που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή εστιακών αποστάσεων ξεκινώντας από την ευρυγώνια λήψη 28 mm (ισοδύναμο με φορμά φιλμ 35 mm). Εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον μεγάλο αισθητήρα εικόνας RGB CCD 1/1,7 ιντσών και τον νέο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2. Με λειτουργίες που υποστηρίζουν την προηγμένη αποτύπωση εικόνας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η μνήμη zoom και η οθόνη πληροφοριών επιπέδου τόνου, καθώς και πολλές λειτουργίες λήψης με υψηλή ευαισθησία, η COOLPIX P7000 είναι το ιδανικό εργαλείο φωτογράφησης για πάρα πολλές περιστάσεις.


Η COOLPIX S1100pj είναι μία φωτογραφική μηχανή 14 megapixel με ενσωματωμένη συσκευή προβολής, ώστε να μπορείτε να επιδεικνύετε εύκολα τις εικόνες σας. Οι εύχρηστες αυτόματες λειτουργίες που διαθέτει απλοποιούν τη λήψη εξαιρετικών εικόνων και video, ενώ η ενσωματωμένη συσκευή προβολής σάς επιτρέπει να προβάλλετε τις αγαπημένες φωτογραφίες με όμορφο τρόπο – απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή ή από έναν συνδεδεμένο υπολογιστή. Η φωτεινότητα της συσκευής προβολής έχει αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, την S1000pj, και η μεγάλη, καθαρή οθόνη αφής καθιστά το χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής εξαιρετικά εύκολο. Ο φακός ακριβείας NIKKOR, η ανάλυση 14,1 megapixel και οι πέντε τεχνολογίες κατά του θαμπώματος συνδυάζονται για να εξασφαλίσουν ευκρινείς, λεπτομερείς εικόνες.


Τα πιο προηγμένα κιάλια της Nikon, τα EDG 8×42, είναι κορυφαία και απόλυτα εργονομικά κιάλια με πρίσμα τύπου roof, αντικειμενικό φακό 42 mm και μεγέθυνση 8x. Οι φακοί με το κρύσταλλο ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς), η διηλεκτρική επίστρωση πρίσματος πολλαπλών στρώσεων και υψηλής ανάκλασης και η προηγμένη επίστρωση φακού πολλαπλών στρώσεων της Nikon συνδυάζονται για την παροχή ανώτερου επιπέδου μετάδοσης του φωτός και καθαρές, υψηλής ανάλυσης εικόνες με εξαιρετική αντίθεση, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εξαιρετικά φορητά και ιδιαίτερα ανθεκτικά, αυτά τα αδιάβροχα κιάλια με αντιθαμβωτική κατασκευή είναι ιδανικά για πεζοπορία και παρατήρηση της φύσης.