Η Alcatel-Lucent ανακοινώνει ότι προσφέρει σε όλους τα OpenPlug App Development Tools εντελώς δωρεάν.


Alcatel-Lucent-logoΜε απόφαση που έχει άμεση εφαρμογή, το OpenPlug Studio (τέως OpenPlug ELIPS Studio) διατίθεται πλέον στους προγραμματιστές εφαρμογών, χωρίς χρέωση. Το OpenPlug Studio είναι ένα toolkit το οποίο επιτρέπει στους developers να αναπτύσσουν από τον ίδιο βασικό κώδικα native apps για smartphones, tablets και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Ίντερνετ, χρησιμοποιώντας πολύ γνωστές τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών web, όπως η JavaScript, η ActionScript και η XML. Οι developers μπορούν να κατεβάσουν το OpenPlug Studio από τη διεύθυνση http://developer.openplug.com


Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα Certified OpenPlug Solutions Provider, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και την εκπαίδευση των developers. Μεταξύ των αρχικών μελών περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Exuvis, η Nexworld και η On3, οι οποίες θα διδάσκουν στους developers πώς να χρησιμοποιούν τα OpenPlug tools, και παράλληλα θα κτίζουν mobile εφαρμογές για επιχειρήσεις. Οι εφαρμογές αυτές θα μπορούν να τρέχουν σε οποιαδήποτε συσκευή κινητού ανεξαρτήτως του λειτουργικού της, αξιοποιώντας τα δικτυακά APIs των παρόχων.


Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες θα κάνουν πιο εύκολο να δημιουργηθεί μια καινούρια γενιά εφαρμογών, των οποίων τόσο η ανάπτυξη, όσο και η προώθηση στην αγορά θα γίνεται τόσο γρήγορα, όσο γρήγορη ήταν και η ιδέα που τις γέννησε. Αυτό αποτελεί μία βασική δέσμευση της Alcatel-Lucent σε σχέση με την υποστήριξη που παρέχει στην κοινότητα των developers.


Η τεράστια ανάπτυξη του κλάδου των εφαρμογών για φορητές συσκευές τροφοδοτείται, σε μεγάλο βαθμό, από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές και επιχειρήσεις υιοθετούν τη χρήση των smartphones και των tablets. Εταιρείες μεταφορών αναζητούν στις συσκευές αυτές τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους και να προσφέρουν ένα εντελώς νέο επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες τους. Μέσα ενημέρωσης και Μέσα ψυχαγωγίας χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να προσδώσουν μεγαλύτερη αξία στις συνδρομητικές τους υπηρεσίες υποστηρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες, δίνοντας έτσι νέα πνοή στην παροχή περιεχομένου επί πληρωμή.


Η Alcatel-Lucent εξαγόρασε την OpenPlug το Σεπτέμβριο του 2010, μία από τις πολλές επιθετικές κινήσεις που έκανε η Alcatel-Lucent στην προσπάθεια της να προωθήσει το όραμα της αναφορικά με την υποστήριξη της ανάπτυξης εφαρμογών (Application Enablement). Το όραμα αυτό συνδυάζει τις δικτυακές δυνατότητες των παρόχων με την ταχύτητα και τον καινοτόμο χαρακτήρα του διαδικτύου, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αναβαθμισμένων υπηρεσιών, οι οποίες απευθύνονται τόσο στους εταιρικούς πελάτες, όσο και στους μεμονωμένους χρήστες. Επίσης, τα OpenPlug tools βρίσκονται ενσωματωμένα στην πλατφόρμα Open API Platform της Alcatel-Lucent, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους service providers, αλλά και τις επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα δίκτυα τους ώστε να επιτρέψουν την πρόσβαση σε παρόχους περιεχομένου και να προσελκύσουν νέες εφαρμογές.