Συνεργασία AMD και Multicoreware για ενίσχυση των προγραμματιστών ώστε να βελτιστοποιήσουν τη χρήση της OpenCL για τους AMD Fusion APUs.


amd_fusionΗ AMD ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Multicoreware, την κορυφαία εταιρεία λύσεων λογισμικού και ανάπτυξης εργαλείων για multi-core και ετερογενή περιβάλλοντα, που στοχεύει στη διάθεση ενός συνόλου εργαλείων για τη βελτιστοποίηση της OpenCL™. Η προσπάθεια ανάπτυξης εργαλείων βοηθά τους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργήσουν και να βελτιστοποιήσουν το λογισμικό, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τους APUs (AMD Fusion Accelerated Processing Units).


Η συνεργασία των AMD και Multicoreware αποτελεί αμοιβαία δέσμευση των δύο εταιρειών για καθιέρωση της OpenCL στην αγορά. Η προηγμένη σειρά εργαλείων που θα διαθέσουν οι δύο εταιρείες θα είναι συμβατή με το hardware, που διατίθεται από όλους τους κατασκευαστές, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την επεκτατική ανάπτυξη της OpenCL για ετερογενή πληροφορική. Παράλληλα, τα εν λόγω εργαλεία θα είναι συμβατά με τους APUs, καθώς και τις discrete CPUs και GPU. Τα εργαλεία αναμένεται να είναι διαθέσιμα εντός του 2011.


Για τους προγραμματιστές με εξειδίκευση το ετερογενές computing, η AMD διοργανώνει το 1ο AMD Fusion Developer Summit (AFDS) στις 13 – 16 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά σεμινάρια και hands-on labs για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο προγραμματισμό CPU και GPU, αποκτώντας μία καλύτερη κατανόηση στο πως οι εφαρμογές λογισμικού μπορούν να επωφεληθούν από την ισχύ της παράλληλης επεξεργασίας των APUs, προσφέροντας επιδόσεις supercomputer σε κάθε εργασία του υπολογιστή. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την βελτιστοποίηση της OpenCL από τη Multicoreware σε τρεις συνεδρίες για τεχνικά ζητήματα και μία προπαρασκευαστική συνάντηση στο πλαίσιο του AFDS.