Η Kingston Digital ανακοινώνει την κυκλοφορία του DT4000M, του κεντρικά ελεγχόμενου USB Flash Drive ύψιστης ασφάλειας.


Kingston DT4000MΗ Kingston Digital Europe Ltd ανακοίνωσε την κυκλοφορία του USB Flash drive DataTraveler 4000-M Managed (DT4000-M), μιας κεντρικά ελεγχόμενης έκδοσης του DataTraveler 4000. Το DT4000-M, ειδικά σχεδιασμένο για εταιρική χρήση, είναι πιστοποιημένο με το πρωτόκολλο FIPS και χρησιμοποιεί το λογισμικό SafeConsole της BlockMaster® για την Kingston® για να προσφέρει τη μέγιστη προστασία σε USB, ευελιξία και κεντρικό έλεγχο δεδομένων σε προσιτή τιμή για επιχειρήσεις.


Τον περασμένο μήνα το Ponemon Institute, το ανεξάρτητο κέντρο ερευνών σε θέματα ασφάλειας δεδομένων, ανακοίνωσε στοιχεία που υπογραμμίζουν ότι το κόστος από διαρροές δεδομένων ανεβαίνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Ponemon Institute αλλά και άλλες πηγές δείχνουν πως:
– Οι χρηματικές απώλειες που συνδέονται με κινητές συσκευές για εταιρείες με βάση τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 15% ανά έτος
– Το 2010 η απώλεια συσκευών USB αυξήθηκε 400% σε σχέση με την περασμένη χρονιά
– 1 στους 10 υπαλλήλους χάνουν μία συσκευή USB Drive που περιέχει εταιρικά δεδομένα


Επιπλέον, μία πρόσφατη μελέτη της BlockMaster έδειξε πως το 76% των εργαζομένων χρησιμοποιούν άγνωστης ταυτότητας USB drives στα εταιρικά laptop, ανεβάζοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο να μεταδώσουν ιούς και malware στο εταιρικό δίκτυο.


Kingston DT4000 MΗ κρυπτογράφηση μπορεί να αποτρέψει την πρόσβαση τρίτων στα δεδομένα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά περίπλοκη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν τις εγκεκριμένες συσκευές και να χρησιμοποιούν απλά USB drives. Αντίστοιχη περίπτωση αντιμετώπισε το Cambridgeshire County Council τον Φεβρουάριο του 2011, όταν υπάλληλος έχασε ένα μη κρυπτογραφημένο USB Flash Drive με ευαίσθητα δεδομένα.


Tο DT4000-M είναι η μόνη εταιρική συσκευή στην αγορά που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, διαθέτοντας:
– Το σωστό επίπεδο εταιρικής ασφάλειας, στο κατάλληλο κόστος: Ισχυρή κρυπτογράφηση βασισμένη στο hardware, πιστοποίηση FIPS 140-2 Level 2 για ολόκληρη την κρυπτογραφημένη συσκευή σε χαμηλότερο κόστος απ’ όλες τις ανταγωνιστικές λύσεις
– Προσαρμοσμένο έλεγχος για υψηλότερη ασφάλεια με χαμηλότερα έξοδα: Πλήρης έλεγχος της συσκευής για αυστηρό έλεγχο δεδομένων και δυνατότητα κλειδώματος σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής, δυνατότητα tagging, λειτουργία backup και ανάκτησης δεδομένων για εγκληματολογική ανάλυση, τηρώντας όλους τους κανονισμούς διαχείρισης
– Εύκολο στη χρήση για τον τελικό χρήστη: Πλατφόρμα φιλική προς το χρήστη προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως απομακρυσμένη επαναφορά κωδικού και δυνατότητα διαμόρφωσης των ρυθμίσεων.


Το DT4000-M συμπληρώνει το DataTraveler Vault Privacy — Managed USB Flash drive της Kingston που κυκλοφόρησε πρόσφατα και επωφελείται από το παγκοσμίου επιπέδου λογισμικό SafeConsole® από την BlackMaster, ηγέτη σε θέματα ασφαλείας με την πιο διευρυμένη και πιο εξελιγμένη λύση για κεντρική διαχείριση δεδομένων. Η Kingston και η BlockMaster θα εκθέσουν από κοινού στο Infosecurity Europe Conference στα περίπτερα F60 και D91.


Το DT4000-M προσθέτει άλλη μια ισχυρή πλατφόρμα στην οικογένεια DataTraveler η οποία αποτελεί τη μόνη οικογένεια ασφαλών USB της αγοράς – ποικίλει από απλές επαγγελματικές συσκευές, ευέλικτες κεντρικά ελεγχόμενες λύσεις καθώς και πλατφόρμες που πληρούν τις πιο σφιχτές κυβερνητικές προδιαγραφές.


Χαρακτηριστικά Kingston DataTraveler 4000-M:
– Πιστοποιημένο FIPS 140-2 Level 2
– TAA-compliant
– Ασφαλές: Ο δίσκος κλειδώνει μετά από 10 απόπειρες εισβολής και το κλειδί κρυπτογράφησης καταστρέφεται
– Πολιτική σύνθεσης περίπλοκων κωδικών – βασισμένο σε προσαρμόσιμα κριτήρια όπως το μήκος του κωδικού και τα χαρακτηριστικά του (ψηφία, κεφαλαία, μικρά και ειδικοί χαρακτήρες)
– Δυνατότητα λειτουργίας με την επιλογή AutoRun απενεργοποιημένη
– Enforces write-protected AutoRun files
– Πλήρης προστασία: 100% των αποθηκευμένων δεδομένων προστατεύεται με σύστημα κρυπτογράφησης 256-bit AES hardware-based σε περιβάλλον CBC
– Δυνατότητα διαμόρφωσης: μήκος κωδικού, μέγιστος αριθμός απόπειρας εισαγωγής κωδικού, προεγκατεστημένο περιεχόμενο
– Σφραγίδα ασφαλείας: επικάλυψη/ σφραγίδα για ασφάλεια της συσκευής
– Εγγύηση: 5ετής εγγύηση
– Ανθεκτικό: αδιάβροχο, με περίβλημα από τιτάνιο και ανοξείδωτο ατσάλι
– Εύκολο στη χρήση: Δεν χρειάζεται προνόμια διαχειριστή ή προεγκατεστημένη εφαρμογή
– Διαθέσιμο πρόγραμμα Co-logo
– Κατασκευασμένο στις ΗΠΑ
– Διαστάσεις: 77.9mm x 22mm x 12.05mm
– Ταχύτητα: up to 18MB/s read, 10MB/s write
– Χωρητικότητα: 2GB, 4GB, 8GB, 16GB
– Συμβατότητα: σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές USB 2.0
– Θερμοκρασία λειτουργίας: 0°C έως 60°C
– Θερμοκρασία αποθήκευσης: -20°C έως 85°C