Η Adobe Systems Incorporated παρουσίασε τη νέα σειρά προϊόντων Adobe Creative Suite 5.5.


adobe_cs55Ουσιαστικές βελτιώσεις σε HTML5, Flash authoring, digital publishing και εργαλεία video, καθώς και νέες δυνατότητες για την εισαγωγή των tablets στις δημιουργικές εργασίες κυριαρχούν στη νέα οικογένεια προϊόντων Adobe Creative Suite 5.5.


Αυτή η έκδοση σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική ανανέωσης των προγραμμάτων Adobe Creative Suite, του κορυφαίου προγράμματος σχεδιασμού και ανάπτυξης που χρησιμοποιείται σε κάθε δημιουργική διαδικασία σε έντυπα, βίντεο, κινητά και online Μέσα.


Η Adobe σχεδιάζει την ανανέωση των προϊόντων Creative Suite κάθε 24 μήνες και ξεκινώντας από την Creative Suite 5.5 – θα δημιουργεί ενδιάμεσες εκδόσεις προκειμένου να επικαιροποιείται πάντα με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση περιεχομένου.


Επιπλέον, η Adobe εγκαινιάζει ένα οικονομικό και ευέλικτο συνδρομητικό πακέτο πληρωμής, ελκυστικό στους πελάτες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα πιο επίκαιρα προϊόντα της Creative Suite χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουν το κόστος για όλη την έκδοση από πριν, έχουν ανάγκες ανά project, ή δοκιμάζουν το πρόγραμμα για πρώτη φορά. Με τη συνδρομητική χρέωση οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα ναυαρχίδες, όπως Adobe Photoshop® με κόστος μόλις $35 ανά μήνα, το Adobe Design Premium CS5.5 για $95 ανά μήνα και το Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection για $129 ανά μήνα.


Ανάπτυξη κινητών εφαρμογών για Android, BlackBerry Tablet OS και iOS
Η νέα Creative Suite 5.5 Web Premium Suite περιλαμβάνει καινοτομίες σε HTML5 και Adobe Flash, ενισχύοντας τη δυνατότητα των χρηστών να δημιουργούν, να προσφέρουν και να αξιοποιούν οικονομικά πλούσιο περιεχόμενο και εφαρμογές για κάθε οθόνη. Αυτή η έκδοση βοηθά τους σχεδιαστές και developers να δημιουργούν κινητές εφαρμογές σε Android™, BlackBerry® Tablet OS, iOS και άλλες πλατφόρμες, πλούσιο περιεχόμενο browser σε διάφορες οθόνες με χρήση HTML5.


Επιπλέον, μπορούν να αξιοποιούν περισσότερο το Flash Player για την παράδοση ανώτερης ποιότητας περιεχομένου βίντεο, παιχνιδιών και πλούσιων εφαρμογών Internet. Η Creative Suite 5.5 παρουσιάστηκε σε μια εποχή που οι κινητές συσκευές έχουν σημειώσει έκρηξη σε πωλήσεις και δυνατότητες, αλλάζοντας σημαντικά τον τρόπο που παράγονται και καταναλώνονται περιεχόμενο και εφαρμογές. Με το Adobe Flash® Builder™ 4.5 Premium (διαθέσιμο στην Creative Suite 5.5 Web Premium) και το Flex® 4.5 framework, οι developers μπορούν εύκολα να αναπτύξουν κινητές εφαρμογές για περισσότερα από 200 εκατομμύρια smartphones και tablets μέχρι το τέλος του 2011.


Άνοδος των συσκευών με Flash
Με περισσότερα από 131 εκατομμύρια smartphones που αναμένεται να διαθέτουν Flash Player μέχρι το τέλος του χρόνου, το Adobe Flash καθιστά δυνατή τη μεταφορά πλούσιου περιεχομένου σε desktops και συσκευές μέσα στο browser. Το Flash Player υποστηρίζεται και από Android, HP webOS και Google TV. Το BlackBerry Tablet OS, οι επερχόμενες εκδόσεις Windows Phone, οι Samsung SmartTVs και άλλες συσκευές αναμένεται να υποστηρίζουν Flash Player στο άμεσο μέλλον.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Adobe Flash Platform, παρακαλώ επισκεφθείτε: www.adobe.com/flashplatform.


Νέα δεδομένα στο Digital Publishing
Η Creative Suite 5.5 Design Premium Suite ενισχύει τις πρόσφατες προϊοντικές καινοτομίες στο digital publishing, που έχουν ήδη εφαρμοστεί από μερικά από τα κορυφαία περιοδικά παγκοσμίως για τη δημιουργία εντυπωσιακών ψηφιακών εκδόσεων για συσκευές tablet. Με τη χρήση του Adobe InDesign® CS5.5, σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο εργαλείο Folio Producer, οι σχεδιαστές μπορούν να προσθέτουν νέα επίπεδα διαδραστικότητας στις σελίδες τους για συσκευές tablet.


Τα αρχεία μπορούν να περιλαμβάνουν βίντεο, ήχο, πανοραμικές λήψεις, 360 βαθμών περιστροφή αντικειμένου, pan και zoom εικόνων, ενσωμάτωση περιεχομένου HTML και HTML5 και άλλων διαδραστικών overlays. Η Creative Suite 5.5 συμπληρώνει την Adobe Digital Publishing Suite για να υποστηρίξει έκδοση, πώληση και ανάλυση περιεχομένου σε οποιαδήποτε συσκευή tablet.


Ενσωμάτωση συσκευών Tablet στη ροή δημιουργικών εργασιών
H Adobe επεκτείνει τη δημιουργική δραστηριότητα πέρα από το desktop βοηθώντας την ενσωμάτωση των συσκευών tablet. Το νέο Adobe Photoshop Touch Software Development Kit (SDK) επιτρέπει στους developers να χτίζουν εφαρμογές tablet που ενσωματώνουν Photoshop σε Android, BlackBerry PlayBook και iOS συσκευές.


Η Adobe ανακοίνωσε τρεις νέες εφαρμογές iPad που αναδεικνύουν τις δημιουργικές δυνατότητες της χρήσης tablets για εργασίες Photoshop – το Adobe Color Lava για Photoshop, το Adobe Eazel για Photoshop και το Adobe Nav για Photoshop.


Νέες δυναμικές δυνατότητες Video
Για επαγγελματίες ήχου και video, η Adobe Creative Suite 5.5 Production Premium Suite προσφέρει βελτίωση της ροής εργασιών, δημιουργικές καινοτομίες και δυναμικές νέες δυνατότητες επεξεργασίας για να ανταποκριθεί στις τάσεις της αγοράς των παραγωγών ταινιών και τηλεοπτικού περιεχομένου και των επαγγελματιών βίντεο ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καινοτομίας είναι το Adobe Mercury Playback Engine, τμήμα του Adobe Premiere® Pro CS5, που επεκτείνει την υποστήριξη του graphics processing unit (GPU) για να συμπεριλάβει laptops και άλλες υποστηριζόμενες κάρτες, επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίγουν projects ταχύτερα, να έχουν real-time feedback και να δουλεύουν πιο ομαλά με υψηλότερες αναλύσεις.


Η Adobe Creative Suite 5.5 περιλαμβάνει το Adobe CS Live, ένα σετ online υπηρεσιών που επιταχύνουν σημαντικές παραμέτρους της ροής δημιουργικών εργασιών και επιτρέπουν στους σχεδιαστές να δίνουν έμφαση στη δημιουργία τους. Το CS Live περιλαμβάνει: Adobe BrowserLab, Adobe CS Review, Acrobat.com, Adobe Story και Adobe SiteCatalyst® NetAverages™.


Το νέο Creative Suite που ονομάζεται Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection, περιλαμβάνει σε μια ενιαία συσκευασία όλα τα δημιουργικά εργαλεία Adobe, όπως Photoshop, Illustrator®, InDesign, Acrobat®, Flash Builder, Flash Catalyst®, Flash Professional, Dreamweaver®, Adobe Premiere Pro και After Effects®. Αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα και ξεχωριστά ή ως τμήματα ενός ή περισσότερων εκδόσεων Creative Suite. Η πλήρης σειρά Creative Suite 5 περιλαμβάνει Creative Suite 5.5 Master Collection, Creative Suite 5.5 Design Premium, Creative Suite 5.5 Web Premium, Creative Suite 5.5 Production Premium και Creative Suite 5.5 Design Standard.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, την τεχνική υποστήριξη, τις τιμές και τις διεθνείς εκδόσεις, παρακαλώ επισκεφθείτε: www.adobe.com/go/creativesuitemaster.