O Θέμης Παπαϊωάννου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alcatel-Lucent Hellas.


Alcatel-Lucent-logoΟ Θέμης Παπαϊωάννου θα είναι υπεύθυνος για τις αγορές Ελλάδας και Κύπρου ενώ θα αναφέρεται στον Gianluca Baini, αντιπρόεδρο του Mediterranean customer unit της Alcatel-Lucent, που περιλαμβάνει την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Λιβύη, το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία και τη Μαυριτανία.


Ο Θέμης, ο οποίος έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αντικαθιστά τον Γιώργο Νταλαμάγκα ο οποίος αποχωρεί από την εταιρεία. «Η Ελλάδα διανύει μια μεταβατική περίοδο και είμαι πεπεισμένος ότι η Αlcatel-Lucent, ως ένας ισχυρός παίκτης στον κλάδο του ICT, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στις εξελίξεις», δήλωσε ο κύριος Gianluca Baini. «Θα ήθελα να καλωσορίσω το Θέμη στην Alcatel – Lucent. Είμαι σίγουρος ότι η μακρόχρονη εμπειρία του στον κλάδο θα τονώσει τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα, ενισχύοντας σημαντικά την ανάπτυξη της εταιρείας. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον Γιώργο για τη συνολική προσφορά και την αφοσίωσή του στην εδραίωση της Alcatel-Lucent στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές επαγγελματικές του δραστηριότητες».


Ο Θέμης έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ είναι κάτοχος MBΑ στα οικονομικά, από το Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε για τη Citibank, τη Deloitte Consulting και στη συνέχεια έγινε μέλος της TUI Hellas SA, όπου διατέλεσε για πέντε χρόνια διευθυντής του δημοσιονομικού ελέγχου και της πληροφορικής. Μετά την TUI, εντάχθηκε στον κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ, όπου ίδρυσε τις Αττικές Τηλεπικοινωνίες την οποία και ανέδειξε ως μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών οπτικών ινών στην Ελλάδα. Πρόσφατα, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη διαφόρων τηλεπικοινωνιακών έργων στους τομείς των ασύρματων και ενσύρματων (Motorway Telecommunications, Craig Wireless, Rolaware). Ο Θέμης είναι 47 ετών, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.