Στις 2 Μαΐου 2011 θα γίνει η έναρξη εφαρμογής των νέων διαδικασιών για τη Φορητότητα αριθμών σταθερής τηλεφωνίας.


landlineΜε Απόφαση της ΕΕΤT, οι νέες διαδικασίες για τη Φορητότητα αριθμών σταθερής τηλεφωνίας τίθενται σε εφαρμογή στις 2 Μαΐου 2011, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαραίτητη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος εκ μέρους όλων των παρόχων και να διασφαλιστεί η μη ύπαρξη προβλημάτων κατά το συγχρονισμό των διαδικασιών Φορητότητας με τις διαδικασίες μεταφοράς ενεργού βρόχου.


Με την εφαρμογή του Κανονισμού της ΕΕΤΤ για τη Φορητότητα αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, το μέγιστο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση αιτήσεων Φορητότητας θα μειωθεί, από 10 εργάσιμες ημέρες σήμερα, σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος του συνδρομητή. Κατά συνέπεια, ο μέγιστος αριθμός εργάσιμων ημερών, στον οποίο ολοκληρώνεται μία έγκυρη αίτηση Φορητότητας αριθμού με παράλληλη μεταφορά ενεργού βρόχου, θα μειωθεί από 21 εργάσιμες ημέρες σήμερα, σε 10 εργάσιμες ημέρες.


Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης της μεταφοράς αριθμού κινητής τηλεφωνίας, (από 10 σε 3 εργάσιμες ημέρες), έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και εφαρμόζεται από την 1η Δεκεμβρίου 2010.