Η HP Hellas ανακοινώνει την ολοκλήρωση της υλοποίησης έργου virtualization για λογαριασμό της Wind Hellas.


hp logo 2010Πιο συγκεκριμένα, η HP και η Wind συνεργάστηκαν για την υλοποίηση έργου με βάση την πλατφόρμα VMware vSphere 4, η οποία αξιοποιεί ολοκληρωμένες τεχνολογίες virtualization για data centers εταιρειών με υψηλές απαιτήσεις από το πληροφοριακό τους περιβάλλον. Η υλοποίηση του έργου ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις έξι μήνες, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της Wind στους τομείς για γρήγορη υλοποίηση έργων (time-to-market), για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας στη διαχείριση των συστημάτων και για εξοικονόμηση πόρων.


Έπειτα από διαγωνισμό με αντικείμενο την αξιοποίηση και την επέκταση του υφιστάμενου εξοπλισμού του data center της Wind, το έργο ανατέθηκε στη SYSCOM και την HP. Η επιλογή της Wind βασίστηκε στη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει η HP στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων, καθώς και στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των υφιστάμενων πληροφοριακών υποδομών της εταιρείας βασιζόταν σε τεχνολογίες και λύσεις της HP.


Με την υλοποίηση του έργου virtualization από την HP, ο όμιλος Wind απολαμβάνει ήδη μια σειρά από σημαντικά οφέλη, καθώς είναι σε θέση να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος σε θέματα όπως η προμήθεια εξοπλισμού και συμβολαίων υποστήριξης. Παράλληλα, δημιουργείται προστιθέμενη αξία από την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου του data center, την αποδοτικότερη κατανάλωση ρεύματος και λειτουργία κλιματισμού, την ενισχυμένη ευελιξία, την ταχύτερη υλοποίηση έργων και τα υψηλότερα ποσοστά διαθεσιμότητας πόρων και υποδομών.


Παράλληλα, το έργο αυτό θέτει τα θεμέλια για τη δυναμικότερη αξιοποίηση υπηρεσιών cloud computing από τη Wind, η οποία έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει cloud υπηρεσίες σε εσωτερικούς χρήστες και εξωτερικούς συνεργάτες. Απώτερος στόχος της Wind είναι να αξιοποιήσει το έργο και τις τεχνολογίες της HP ώστε να φτάσει στο σημείο να παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες και στους πελάτες της.