H Kaspersky Lab ανακοινώνει ότι θα προσφέρει υποστήριξη για τη λύση VMware vShield Endpoint.


kaspersky securityΗ συνεργασία της Kaspersky Lab και της VMware θα υλοποιηθεί μέσα στο 2011. Με την υποστήριξη της Kaspersky Lab, η λύση της VMware θα προσφέρει στις εικονικές μηχανές ολοκληρωμένη προστασία απέναντι στις πιο πρόσφατες malware απειλές, χωρίς να διακυβεύεται η ταχύτητα και οι επιδόσεις τους.


Η λύση VMware vShield Endpoint βελτιστοποιεί και επιταχύνει την επεξεργασία των anti-virus και anti-malware προγραμμάτων. Παράλληλα, βελτιώνει την απόδοση και παρέχει ολοκληρωμένη ασφάλεια, μειώνοντας την ανάγκη για agents σε κάθε εικονική μηχανή. Επιπλέον, βελτιστοποιεί την αξιοποίηση των πόρων, μεταφέροντας τα anti-virus δεδομένα σε μια ενιαία εικονική μηχανή ασφάλειας, η οποία παρέχεται από την Kaspersky Lab.


Το 2010, οι ειδικοί της Kaspersky Lab συγκεντρώσαν περισσότερα από 26 εκατομμύρια μοναδικά δείγματα malware. Αυτό αναδεικνύει ότι το τοπίο των ηλεκτρονικών απειλών αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις – ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου – πρέπει να ασχοληθούν ενεργά με αυτό το ζήτημα.


Αυτή η πρόκληση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι τα υπολογιστικά περιβάλλοντα επεκτείνονται συνεχώς και γίνονται όλο και πιο αποκεντρωμένα. Επιπλέον, πολλές εταιρείες δεν διαθέτουν τους πόρους για να προστατεύσουν αποτελεσματικά την υπολογιστική υποδομή τους. Ακόμη, πολλές επιχειρήσεις μπορεί να μην αντέξουν τις πιθανές ζημιές από την έκθεση τους σε απειλές, λόγω ελλιπών μηχανισμών ασφάλειας.