Η καινούργια τεχνολογία IQ Routes βρίσκει την βέλτιστη διαδρομή ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας.


IQ_Routes_SundayΗ TomTom προσφέρει στους Έλληνες χρήστες την καινοτόμο τεχνολογία IQ Routes στην πιο εξελιγμένη έκδοσή της: για να βρίσκετε πάντα την καλύτερη διαδρομή, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας και ανά πάσα στιγμή της ημέρας.


Η τεχνολογία TomTom IQ Routes είναι βασισμένη στις πραγματικές μέσες ταχύτητες που μετρήθηκαν σε δρόμους, σε αντίθεση με τη μέση ταχύτητα ανάλογα με τον τύπο του δρόμου. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή της διαδρομής πραγματοποιείται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, επιλέγοντας στη συνέχεια αυτήν που απαιτεί πραγματικά το λιγότερο χρόνο ταξιδιού. Σε περίπου 35% των περιπτώσεων, αυτό σημαίνει ότι υποδεικνύει μια διαφορετική και ταχύτερη διαδρομή, εξοικονομώντας χρόνο, χρήματα και βενζίνη.


IQ_Routes_WednesdayΓια παράδειγμα, όλοι γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα το πρωί – τις ώρες αιχμής – πρέπει να κάνουμε διαφορετική διαδρομή απ’ ότι ένα Σάββατο απόγευμα ή το βράδυ. Ο ταχύτερος τρόπος να διασχίσετε την πόλη διαφέρει ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας και την ώρα της ημέρας. Ειδικότερα, όταν ταξιδεύουμε σε μια πόλη ή σε αστικές περιοχές με φωτεινούς σηματοδότες, κυκλικούς κόμβους, σήματα για μείωση ταχύτητας, διασχίζοντας κομμάτια της διαδρομής του τραμ ή κοντά σε εμπορικά κέντρα και σχολεία – είμαστε αναγκασμένοι να κόψουμε ταχύτητα κάτω από το ανώτατο όριο.


Η τεχνολογία TomTom IQ Routes δείχνει την ταχύτερη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα εμπόδια. Δεν είναι μόνο η κίνηση που επιβραδύνει την διαδρομή, αλλά ακόμη και οι πολύ απότομες ανηφόρες ή οι κλειστές στροφές. Η διαδρομή που μπορεί να εμφανιστεί σε ένα χάρτη ως η συντομότερη, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι η μεγαλύτερη διαδρομή, αν πολλά τμήματά της αναγκάζουν το αυτοκίνητο να επιβραδύνει την ταχύτητα του, λόγω του ότι πρέπει να διασχίσει κάποιους συγκεκριμένους δρόμους ή ιδιαίτερα δύσκολες στροφές του βουνού.


Η τεχνολογία TomTom IQ Routes μπορεί στη συνέχεια να υπολογίσει τη διαδρομή και την εμπειρία πλοήγησης με έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο τρόπο, χάρη στην εξέταση πραγματικών χρόνων μετακίνησης και πιθανών καθυστερήσεων στη διαδρομή σας, λαμβάνοντας υπόψη μια διαφορά μόλις 5 λεπτών. Αυτή η έξυπνη τεχνολογία δρομολόγησης βασίζεται στη συλλογή ανώνυμων πραγματικών ιστορικών δεδομένων από περίπου 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα οδικού δικτύου, όπως τα κατέγραψαν κατά την διάρκεια των χρόνων εκατομμύρια χρήστες TomTom.


Απλοί άνθρωποι, τακτικοί πελάτες που ταξιδεύουν εκατομμύρια χιλιόμετρα οδικού δικτύου και συλλέγουν ανώνυμα εκατομμύρια μετρήσεων κάθε μέρα. Κατά αυτόν τον τρόπο, η τεχνολογία TomTom IQ Routes μπορεί στη συνέχεια να δώσει σε όλους τους οδηγούς τη γνώση ενός ντόπιου κατοίκου, επιτρέποντάς τους να βρίσκουν τον δρόμο τους γρηγορότερα και εξυπνότερα, ανά πάσα στιγμή.


H βάση δεδομένων με τα προφίλ ταχύτητας του IQ Routes συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του μισού δισεκατομμυρίου μετρήσεων την ημέρα. Έτσι ο χρόνος και η ακρίβεια των πληροφοριών αυτής της επαναστατικής τεχνολογίας συνεχώς αυξάνεται. Οι οδηγοί μπορεί να είναι σίγουροι ότι έχουν πάντα διαθέσιμη μια ένδειξη της βέλτιστης διαδρομής με βάση μια λεπτομερή γνώση του τοπικού οδικού δικτύου. Αυτό επιτρέπει το σχεδιασμό πιο αποτελεσματικών δρομολογίων καθημερινά, ιδιαίτερα τη στιγμή που διέρχονται από αστικές ή ορεινές περιοχές.


Τα δεδομένα IQ Routes θα είναι διαθέσιμα στην επόμενη έκδοση χάρτη και θα συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα καινούργια προϊόντα που θα διατεθούν στην αγορά μετά το τέλος Φεβρουαρίου. Όλες οι συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό για να υποστηρίξουν την τεχνολογία IQ Routes, και τα δεδομένα θα περαστούν αυτόματα στην επόμενη ενημέρωση χάρτη.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.tomtom.com/iq-routes