Υπογραφή νέας σύμβασης με την PTCL, το μεγαλύτερο οργανισμό τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν και θυγατρική της Etisalat.


intracom-telecomΗ σύμβαση αφορά στην προμήθεια του ασύρματου ευρυζωνικού συστήματος WiBAS της εταιρίας, εξυπηρετώντας αρχικά τη Λαχώρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν. Η σύμβαση αυτή είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας με την PTCL που έχει ξεκινήσει το 2010 και αφορούσε στην προμήθεια της μικροκυματικής πλατφόρμας, Intralink, της Intracom Telecom.


Η Intracom Telecom στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης παρέχει το πρωτοποριακό σύστημα WiBAS δίνοντας στην PTCL τη δυνατότητα να προσφέρει ευρυζωνικές ασύρματες υπηρεσίες πρόσβασης υψηλής ποιότητας σε πελάτες της στη Λαχώρη με πληθυσμό πάνω από 8 εκατομμύρια στην ευρύτερη αστική περιοχή.


Το WiBAS αποτελεί ιδανική λύση για εφαρμογές που απαιτούν υψηλό δείκτη διαθεσιμότητας και μεγάλες ταχύτητες μετάδοσης χρησιμοποιώντας τεχνικές υψηλής διαμόρφωσης (έως 256 QAM), στατιστικής πολυπλεξίας και δυναμικής κατανομής bandwidth. To WiBAS υλοποιεί αποτελεσματικά την υποστήριξη (backhauling) των 2G/3G δικτύων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν σημαντικά τα κόστη υποδομών και τα λειτουργικά τους έξοδα. Στα κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος συγκαταλέγονται η δικτυακή αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με τη μέγιστη χωρητικότητα διαθέσιμη στην αγορά σήμερα, διασφαλίζοντας στο έπακρο την ποιότητα υπηρεσιών φωνής και εφαρμογών δεδομένων.


Στα πιο πρόσφατα ολοκληρωμένα έργα point-to-multipoint της εταιρίας συγκαταλέγονται αυτά με την Maxis στην Μαλαισία, την MTS στην Ρωσία την Etisalat στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την T-Mobile στην Ευρωπαϊκή αγορά και την Rolaware στην Ελλάδα. Η εταιρία έχει στρατηγικά επικεντρωθεί και επενδύει στη συνεχή εξέλιξη των ασύρματων προϊόντων της. Αναγνωρίζοντας την μελλοντική τάση για ευρυζωνικά, IP δίκτυα, η Intracom Telecom υιοθετεί τεχνολογίες αιχμής με σκοπό να παρέχει οικονομικές ασύρματες λύσεις που απευθύνονται στις νέες ανάγκες των πελατών της.