Η Huawei ανακοίνωσε την παρουσίαση της εξελιγμένης τηλεπικοινωνιακής λύσης HetNet στο Mobile World Congress 2011.


huawei-logoΤο HetNet, βασικό μέρος της λύσης SingleRAN@Broad της Huawei, απαρτίζεται από μια σειρά σταθμών βάσης που συμπεριλαμβάνουν μονάδες Macro, Micro, Pico και Femto. Η λύση HetNet βοηθά στην ανάπτυξη ενός πολυεπίπεδου δικτύου στοχευμένης κάλυψης που βασίζεται στην κατανομή του δικτυακού traffic, με στόχο την αδιάλειπτη κάλυψη «τυφλών σημείων» και hot spots.


Τα προϊόντα Micro, Pico και Femto προσφέρουν αδιάλειπτη και ολοκληρωμένη κάλυψη για οικιακή και μικρό-μεσαίου μεγέθους εταιρική χρήση σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, ενώ τα προϊόντα Macro προσφέρουν συνεχή κάλυψη για ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.


Εν μέρει λόγω της έξαρσης της διαθεσιμότητας «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας, το traffic σε κινητή ευρυζωνικότητα αναμένεται να υπέρ-πολλαπλασιαστεί έως και 500 φορές επί του σημερινού επιπέδου μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Προκειμένου λοιπόν ένας πάροχος να ανταπεξέλθει στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, και συγχρόνως να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία του πελάτη, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναβάθμισης και εξέλιξης των ασύρματων δικτύων κινητής ευρυζωνικότητας. Η λύση HetNet αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για έναν πάροχο που αποσκοπεί στην επίτευξη των παραπάνω.


Σε μια μεγάλη αστική περιοχή, για παράδειγμα, η καινοτόμα λύση HetNet της Huawei βοηθά παρόχους να εξελίξουν ομαλά τα υπάρχοντα δίκτυά τους, παρέχοντας συγχρόνως καλύτερες υπηρεσίες κινητών δεδομένων και φωνής για τον τελικό χρήστη, αυξάνοντας έτσι τη λειτουργική κερδοφορία.