H εφαρμογή Confession για τους Καθολικούς Αμερικανούς εκτελεί το μυστήριο επί της οθόνης της συσκευής.


Confession AppΣτην εφαρμογή, η οποία έχει ήδη πάρει την έγκριση της επίσημης Καθολικής Εκκλησίας των ΗΠΑ, ο πιστός μπορεί να βρει λίστες με αμαρτήματα και ατοπήματα για να γνωρίζει αν μπορεί να έχει τη συνείδησή του καθαρή.


Όπως αναφέρει το Reuters, το Confessions πιστεύεται ότι είναι η πρώτη εφαρμογή που εγκρίνεται επίσημα από εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η εταιρεία Little iApps που ανέπτυξε το πρόγραμμα αναφέρει ότι συνεργάστηκε με καθολικούς ιερείς και τελικά εξασφάλισε τις ευλογίες του επισκόπου Κέβιν Ρόαντς, επικεφαλής της Επισκοπής του Φόρτ Ουέιν στην Ιντιάνα.


«Επιθυμία μας είναι να προσκαλέσουμε τους καθολικούς να ενασχοληθούν με την πίστη τους μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας», δήλωσε στο Reuters ο Πάτρικ Λέινεν, ένας από τους τρεις εργαζόμενους της Little iApps στην Ιντιάνα.


Ο Λέινεν τόνισε ότι η εφαρμογή σέβεται το πνεύμα όσων επισήμανε ο Πάπας σε ομιλία του στις 24 Ιανουαρίου, στην οποία αναγνώρισε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να απουσιάζει από τον ψηφιακό κόσμο.