Νέες επαναστατικές υπηρεσίες οικονομικών συναλλαγών μέσω κινητών συσκευών από την Ericsson.


Ericsson Money ServicesΣτόχος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου οικοσυστήματος, στο οποίο η διαδικασία αποστολής χρημάτων μεταξύ προσώπων απλοποιείται όσο η αποστολή SMS, με παράλληλη κάλυψη των αναγκών τόσο σε αναπτυγμένες όσο και σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπου οι καταναλωτές θα ωφελούνται από βασικές υπηρεσίες τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών μέσω του τηλεφώνου τους.


Με στόχο να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο χτίζοντας ένα παγκόσμιο οικοσύστημα κινητού χρήματος, η Ericsson εισάγει το Ericsson Money Services, μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που θα προσφέρει κινητές οικονομικές υπηρεσίες.


Οι πληρωμές και οικονομικές συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου προβλέπεται να είναι οι πιο διαδεδομένες εφαρμογές σε πολλές χώρες τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Το Κινητό Χρήμα (Mobile Money) θα θέσει τα θεμέλια για τις συνδέσεις μεταξύ προσώπων και συσκευών μέχρι το 2020, οπότε η Ericsson οραματίζεται ότι οι συνδεδεμένες συσκευές θα ξεπεράσουν τα 50 δισεκατομμύρια.


Το ξεκίνημα αυτού του νέου εγχειρήματος πραγματοποιείται μετά από δύο χρόνια προσεκτικής προετοιμασίας και έρευνας σε Ευρώπη και Ασία. Η Ericsson ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη λύση καθώς και επιχειρησιακά και λειτουργικά μοντέλα, που πληρούν όλες τις απαραίτητες κανονιστικές, νομικές προϋποθέσεις και κανόνες ασφάλειας, σε συνεργασία με τους παρόχους – πελάτες της και σημαντικούς παράγοντες από τον χρηματοοικονομικό τομέα.


Μέσω των Ericsson Money Services και Money Interconnect Services, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών, οι οποίοι επιθυμούν να επεκτείνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες οικονομικών συναλλαγών μέσω κινητών, μπορούν εύκολα να συνδεθούν σε ένα δίκτυο που δεν έχει σύνορα, λειτουργεί ανεξάρτητα από το νόμισμα και την αγορά και σε πραγματικό χρόνο.


Οι υπηρεσίες αυτές εντάσσονται στην παροχή υπηρεσιών Ericsson multimedia και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη (14-17 Φεβρουαρίου).