Παροχή πρόσβασης σε νέα αρχιτεκτονική σε όλες τις τοποθεσίες της Ο2 του βορείου τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.


ericssonΗ Ericsson επιλέχθηκε για την υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος εκσυγχρονισμού του δικτύου της Telefónica O2 UK στο βόρειο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η συνεργασία θα προσφέρει βελτιωμένη κάλυψη και χωρητικότητα φωνής και δεδομένων για τους πελάτες της Ο2, μέσω δικτύου νέας γενιάς, ειδικά σχεδιασμένου για να ανταποκρίνεται στη σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης των smartphones και των εφαρμογών τους.


Η Ericsson θα αναπτύξει κινητούς σταθμούς πολλαπλών προτύπων και θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής της υποδομής του δικτύου κορμού. Η τελευταία θα περιλαμβάνει την υψηλής χωρητικότητας Mobile Softswitch Solution, χρησιμοποιώντας την blade τεχνολογία, που θα επιτρέψει στην O2 την επίτευξη λειτουργικής αποτελεσματικότητας και μεγαλύτερης ευελιξίας στη διαχείριση και λειτουργία του δικτύου τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Το εκσυγχρονισμένο δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για την παροχή υπηρεσιών 3G και την υποστήριξη download ταχυτήτων HSPA έως 42Mbps ενώ είναι πλήρως προετοιμασμένο για την εισαγωγή LTE και στο μέλλον για περαιτέρω ανάπτυξη. Η συμφωνία περιλαμβάνει και διαχείριση προγράμματος, ενσωμάτωση και ανάπτυξη συστημάτων, κεφαλαιοποιώντας την ισχυρή εμπειρία της Ericsson στα συστήματα διαχείρισης.