Η ρωσική τράπεζα KEDR επιλέγει το i-Profits Internet Banking System του Ομίλου Intracom IT Services.


intracom it servicesΗ Intracom IT Services ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση του i-Profits Internet Banking System στο ελληνικό υποκατάστημα της ρωσικής τράπεζας KEDR. Το έργο αυτό είναι σημαντικό για τον Όμιλο, αποδεικνύοντας την πολυετή εμπειρία και ισχυρή τεχνογνωσία του στην υλοποίηση τραπεζικών έργων.


Η Τράπεζα KEDR ιδρύθηκε το 1991 στη Ρωσία, στην περιοχή της Σιβηρίας. Η Τράπεζα είναι η πρώτη Ρωσική Τράπεζα που βγήκε στην Τραπεζική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγοντας το 2007 το υποκατάστημά της στην Ελλάδα. Από την έναρξη των εργασιών του, το υποκατάστημα της Τράπεζας στην Ελλάδα επέλεξε και λειτουργεί με το Core Banking Σύστημα Profits του Ομίλου Intracom IT Services.


Το i-Profits Internet Banking System εξυπηρετεί τους πελάτες της Τράπεζας μέσω Web Browser και προσφέρει ένα μεγάλο εύρος τραπεζικών υπηρεσιών όπως:
– Ενημέρωση για τους λογαριασμούς, τα δάνεια, τις κάρτες και τις επιταγές
– Πληρωμές και μεταφορές χρημάτων
– Αιτήσεις πελατών για επιπρόσθετες τραπεζικές υπηρεσίες
– Πληροφόρηση πελατών σχετικά με συνάλλαγμα ή άλλα προϊόντα της Τράπεζας.


Η τεχνική αρχιτεκτονική του i-Profits είναι τελευταίας τεχνολογίας, με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας. Παρέχει υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας (high availability), κατανομής φορτίου (load balancing) και μετάπτωσης υπηρεσίας λόγω βλάβης (fail over). Επιπλέον, η τεχνική αρχιτεκτονική παρέχει δυνατότητες επέκτασης, έτσι ώστε η Τράπεζα να μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο μελλοντικούς αυξημένους όγκους συναλλαγών, αλλά επίσης να μπορεί να προσφέρει γρήγορα νέες υπηρεσίες.


Επιπροσθέτως, λόγω της Service Oriented Αρχιτεκτονικής (SOA) της πλατφόρμας Profits Gateway στην οποία βασίζεται, το i-Profits λειτουργεί σε on-line, real-time χρόνο με το Core Banking Σύστημα i-Profits του Ομίλου Intracom IT Services, ενώ παράλληλα μπορεί να είναι εντελώς ανεξάρτητο από το Core Banking Σύστημα που χρησιμοποιεί η Τράπεζα. Η πλατφόρμα Profits Gateway λειτουργεί επίσης ως πύλη διεπαφής (Interface Gateway) του Core Banking Συστήματος που χρησιμοποιείται από την Τράπεζα με οποιοδήποτε άλλο εναλλακτικό κανάλι διανομής τραπεζικών υπηρεσιών όπως π.χ. τραπεζικών υπηρεσιών μέσω κινητής τηλεφωνίας (mobile phone banking).