H παρουσία της Asus στη CES τραβά πάνω της τα βλέμματα με τα υβριδικά μοντέλα laptops που έδειξε για πρώτη φορά στο κοινό.


ASUS_EeePadTransformerΗ ταϊβανέζικη εταιρεία δημιούργησε δύο νέες υβριδικές προτάσεις, η μία με ένα laptop που χωρίζεται στα δύο για να λειτουργήσει ως tablet και η δεύτερη με ένα tablet που έχει συρόμενο πληκτρολόγιο


Το Εee Pad Tranformer είναι μία συσκευή με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, οθόνη διαγωνίου 10,1 ιντσών, λειτουργικό σύστημα Android 3.0 και επεξεργαστή Nvidia Tegra 2. Εκτιμάται ότι η τιμή διάθεσής του στις ΗΠΑ θα είναι $399.


Όταν το Transformer τοποθετείται σε σταθερό docking station (ένα πλήρες πληκτρολόγιο) μοιάζει με laptop. Όταν ανοίξει, η οθόνη αποσπάται από το πληκτρολόγιο. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η συσκευή θα έχει αυτονομία 16 ωρών.


Asus_Eee_Pad_SliderΑπό τη μεριά του, το Eee Pad Slider, θα είναι ένα Tablet με κρυμμένο πληκτρολόγιο. Είναι μία παραλλαγή του Transformer αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Η συσκευή έχει μεγαλύτερο πάχος (1,8 εκατοστά) και θα αρχίσει λίγο αργότερα η διάθεσή του (τον Μάιο στις ΗΠΑ σε υψηλότερες τιμές, από 500 έως και 800 δολάρια).


Παράλληλα, η Asus παρουσίασε τα Eee Slate και Eee Pad MeMO, με λειτουργικό σύστημα Windows 7. Το Slate θα τρέχει Windows 7 και θα έχει οθόνη αφής 12,1 ιντσών με ανάλυση 1280×800 pixel. Θα κυκλοφορήσει με σκληρό δίσκο 34GB και 64GB και διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5. Το Slate θα πωλείται από 1000 έως και 1.100 δολάρια τον Ιούνιο.


Το MeMO θα έχει μικρότερη οθόνη αφής 7 ιντσών και επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon. Θα τρέχει την έκδοση Honeycomb του Android και η τιμή του θα ξεκινά από τα 500 δολάρια και θα φτάνει τα 700 δολάρια, όταν κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.


Δείτε παρακάτω το promo trailer των συσκευών της Asus που παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση CES.