Η αμερικανική εταιρεία δείχνει τα… δόντια της στην Apple, παρουσιάζοντας μία ικανότατη ταμπλέτα με καινοτόμα χαρακτηριστικά.


Motorola XOOMΠρόκειται για μία συσκευή που είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στη φετινή CES. To Motorola Xoom φορά την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, το Android 3.0, γνωστό και ως Honeycomb. Η οθόνη του έχει διαγώνιo 10,1 ιντσών, με ανάλυση 1280×800 pixels.


Τις εντυπώσεις κερδίζει η καρδιά του συστήματος που δεν είναι άλλη από έναν διπύρηνος επεξεργαστής 1GHz. Στο εμπρός μέρος υπάρχουν δύο κάμερες 2megapixel, ενώ πίσω βρίσκει κανείς μία κάμερα 5megapixel με ικανότητα καταγραφής HD βίντεο 720p, αλλά και με δυνατότητα αναπαραγωγής σε τηλεόραση/προβολέα μέσω της ενσωματωμένης HDMI θύρας.


xoomΤο Xoom θα λειτουργεί σε δίκτυα 3G, ενώ δεν θα του λείπει και ο πομποδέκτης Wi-Fi, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη συσκευή που θα έχει την ικανότητα να επεκταθεί και σε επίπεδο hardware, με το 4G να είναι εφικτό λίγο αργότερα, μέσα από ειδικά upgrades.


Η συσκευή θα έχει μικρότερο πάχος και βάρος από το iPad, ενώ η παρουσίασή της από τη νεοσύστατη Motorola Mobility, αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κοινού για τα tablet PC.


Δείτε παρακάτω το promo trailer της συσκευής: