Ένα από τα πιο σημαντικά show στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, το Consumer Electronics Show, αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου.


ces 2011Το highlight της φετινής έκθεσης αναμένεται να είναι οι ταμπλέτες, καθώς η Gartner, που ειδικεύεται σε προβλέψεις στο χώρο της αγοράς υψηλής τεχνολογίας, εκτιμά πως θα πωληθούν 55 εκατομμύρια tablets συνολικά εντός του έτους. «Είναι μεγάλος ο θόρυβος που υπάρχει γύρω από τα tablets» είπε η Τάρα Ντούνιον, της Consumer Electronics Association, συμπληρώνοντας πως έχουν ανακοινωθεί τουλάχιστον 40, ενώ δεν θα την εξέπληττε εάν έβλεπε να παρουσιάζονται ακόμα και 80 μοντέλα στην CES.


Τρεις από τους «κολοσσούς» που εισέρχονται δυναμικά στην «αρένα» των tablets είναι νοτιοκορεατική Samsung και οι αμερικανικές Hewlett- Packard και Dell, που έχουν παρουσιάσει ήδη τις συσκευές τους: το Galaxy Tab, εξοπλισμένο με το λογισμικό Android της Google, που από το Νοέμβριο έχει σημειώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις, το Slate 500 από την ΗΡ και το Streak της Dell.


Η κυκλοφορία ενός υπολογιστή tablet βρίσκεται στα σχέδια και της καναδικής Research in Motion, κατασκευάστριας του Blackberry: το PlayBook έχει επίσης περισσότερο επαγγελματικό προσανατολισμό και αναμένεται να λανσαριστεί αργότερα μέσα στο 2011. H Microsoft δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά» της ακόμα, αν και ο διευθύνων σύμβουλός της, Στιβ Μπάλμερ, έχει ήδη παρουσιάσει κάποια πρωτότυπα, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια και αν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.


Άλλα μεγάλα ονόματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο είναι η Toshiba και η Motorola.