H ομάδα κυβερνο-ακτιβιστών Anonymous δρα με απανώτα χτυπήματα που στόχο έχουν την υπεράσπιση του ιδρυτή των Wikileaks.


anonymous“Παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό: Θέλουμε διαφάνεια και είμαστε ενάντια στη λογοκρισία”, δηλώνει η ομάδα, η οποία έχει προκαλέσει επιθέσεις DDoS σε PayPal και στο blog της όπου υποβάλλονται σε επεξεργασία οι δωρεές για το Wikileaks, αλλά και στην τράπεζα PostFinance.ch. Η Anonymous ανακοίνωσε σειρά επιθέσεων σε νέους στόχους μέσα στις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με τα PandaLabs, τα anti-malware εργαστήρια της Panda Security, η ομάδα από άτομα που δρουν στον κυβερνοχώρο με το …όνομα «Anonymous», είναι υπεύθυνα για μια σειρά επιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και σε διάφορες κοινωνικές ομάδες πνευματικών δικαιωμάτων από τον περασμένο Οκτώβριο.


Τώρα εμφανίζεται ακόμη πιο έντονη, με επιθέσεις που στόχο έχουν την υπεράσπιση του ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange. H Anonymous έχει κυκλοφορήσει μια δήλωση που δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το Wikileaks ή τον ιδρυτή της, αλλά υποστηρίζει πλήρως τον Assange αφού όπως δηλώνουν, «παλεύουν για τον ίδιο σκοπό: Για τη διαφάνεια και ενάντια στη λογοκρισία».


Τα PandaLabs έχουν ανιχνεύσει μέχρι τώρα τρεις επιθέσεις. Τα πρώτα δύο χτυπήματα αφορούν στο Paypal και στο blog για την αναστολή των δωρεών προς το Wikileaks και έχουν οδηγήσει σε πάνω από 8 ώρες συνολικού χρόνου διακοπής.


anonymous 2Η τρίτη επίθεση είχε επιπτώσεις στην τράπεζα PostFinance.ch με πάγωμα του λογαριασμού του Assange, γεγονός που οδήγησε σε πάνω από 11 ώρες διακοπή λειτουργίας των τραπεζικών υπηρεσιών. Οι χρήστες μάλιστα απευθύνθηκαν μέσω του Twitter, σε όσους επιτίθενται στο site, να σταματήσουν την επίθεση για 10 λεπτά τουλάχιστον, προκειμένου να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την online υπηρεσία της τράπεζας για να πραγματοποιήσουν επείγουσες συναλλαγές.


Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, η ιστοσελίδα των Anonynous υπέστη μια σειρά επιθέσεων DdoS, με αποτέλεσμα να μείνει ανενεργή για μερικές ώρες. Οι επιθέσεις DDoS, αφορούν στην υπερφόρτωση της ιστοσελίδας με μεγάλο αριθμό αιτημάτων, έτσι ώστε εκείνη να μην είναι πια σε θέση να εξυπηρετήσει τους χρήστες της.


Η Αnonymous ωστόσο συνεχίζει την εκστρατεία υπέρ του Assange, με επιθέσεις σε οποιοδήποτε οργανισμό ή μη, προσπαθήσει να αποθαρρύνει τα Wikileaks. Η ομάδα έχει απειλήσει ήδη μέσω Twitter, με επιθέσεις σε περίπτωση που υπάρξει καταστολή των συζητήσεων που αφορούν στα Wikileaks (tweets με το hashtag #wikileaks), αν και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί οι απειλές αυτές.
Η Panda Security θα παρακολουθεί στενά τα γεγονότα.