Το LTE αποτελεί μέρος του έξυπνου δικτύου της Αυστραλίας μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ της Ericsson και της EnergyAustralia.


ericsson-logoΗ Ericsson θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα ασύρματο δίκτυο πρόσβασης που θα επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ ηλεκτρικών συσκευών ελέγχου, συστημάτων back-end και νοικοκυριών. Το δίκτυο θα επεκτείνεται σε 150 σημεία στην περιοχή New South Wales.


Το δίκτυο αυτό θα αποτελέσει τμήμα του συνολικού έξυπνου δικτύου της Αυστραλίας και θα κάνει το δίκτυο της EnergyAustralia πιο έξυπνο, πιο οικολογικό και πιο αποτελεσματικό. Το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο θα μεταφέρει δεδομένα μεταξύ 12.000 έξυπνων συσκευών παρακολούθησης που θα είναι τοποθετημένες στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, 3.000 κινητών υπολογιστών και 200 υποσταθμών.


Η EnergyAustralia θα διεξάγει δοκιμές στην πλατφόρμα LTE από το 2011 με στόχο το δίκτυο της να εξελιχθεί σε ένα πλήρες LTE δίκτυο.


Η EnergyAustralia επιλέχθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας να ηγηθεί του έργου δοκιμής για τα έξυπνα δίκτυα και τις έξυπνες πόλεις προκειμένου να ελεγχθεί το πρώτο ολοκληρωμένο εμπορικό έξυπνο δίκτυο της Αυστραλίας. Το έργο “Smart Home” της EnergyAustralia δείχνει τα οφέλη που προκύπτουν για τους καταναλωτές από τις τελευταίες τεχνολογίες (www.energyaustralia.com.au/smarthome).


Η Ericsson επεκτείνει τις δραστηριότητές της στους κλάδους κοινής ωφέλειας για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες απαιτήσεις για τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, Στην ACEA, ηγέτιδα εταιρείας παροχής νερού στην Ιταλία και δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, η Ericsson προσφέρει εξελιγμένη διαχείριση μετρήσεων για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Η λύση αυτή περιλαμβάνει υπηρεσίες διαχείρισης, προστασία πόρων και ενσωμάτωση συστημάτων. Επιπλέον, η Endesa, η σημαντικότερη πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της Ισπανίας χρησιμοποιεί την Ericsson για τη λειτουργία του συνολικού επιχειρηματικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου μέσω μιας εκτεταμένης συμφωνίας υπηρεσιών διαχείρισης.


Η Ericsson είναι παγκόσμιος ηγέτης σε τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία και υπηρεσίες και ηγείται της ανάπτυξης της τεχνολογίας LTE. Μέχρι σήμερα, η Ericsson έχει υπογράψει εμπορικές συμφωνίες LTE με 8 σημαντικούς διεθνείς παρόχους, τρεις εκ των οποίων είναι στις ΗΠΑ, την αγορά LTE με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Η Ericsson έχει δημιουργήσει ανοιχτά standards και έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στα τεχνικά χαρακτηριστικά των εφαρμογών LTE, που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Η Ericsson αναμένει να αποκτήσει το 25% των απαραίτητων πατεντών για LTE για να γίνει έτσι ο μεγαλύτερος κάτοχος πατεντών της αγοράς.


Η τεχνολογία κινητής επικοινωνίας επόμενης γενιάς LTE έχει επιτρέψει την ταχεία μεταφορά τεράστιων όγκων δεδομένων αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, βελτιστοποιώντας τη χρήση του ραδιοφάσματος. Με αυξημένη ταχύτητα και μείωση του χρόνου ανταπόκρισης, οι επαγγελματίες χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν μια ευρεία γκάμα εφαρμογών.