O Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, απέσπασε τo VB2010 Lifetime Achievement Award.


eugene kasperskyΟ Eugene Kaspersky βραβεύτηκε έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων στο συνέδριο VB2010, το 20ο διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια των πληροφοριών που διοργάνωσε το αναγνωρισμένο περιοδικό Virus Bulletin.


Ο Eugene Kaspersky είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε ζητήματα ασφάλειας στον κόσμο, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την έρευνα των ηλεκτρονικών ιών το 1989, όταν και ανακάλυψε τον ιό Cascade στο δικό του υπολογιστή. Έπειτα από αυτό, εργάστηκε στο KAMI Information Technologies Center, από το 1991 ως το 1997, όπου και ανέπτυξε το πρόγραμμα AVP Αntivirus μαζί με μια ομάδα συνεργατών με παρόμοιο τρόπο σκέψης.


Το Νοέμβριο του 2000, το AVP μετονομάστηκε σε Kaspersky Anti-Virus, μια εμπορική ονομασία που παραμένει στην γκάμα προϊόντων της εταιρείας ακόμη και σήμερα. Ο Eugene Kaspersky είναι ένας από τους ιδρυτές της Kaspersky Lab, όπου και ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου το 2007. Η εταιρεία έχει επιδείξει σημαντική ανάπτυξη και το έργο της έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη πολυάριθμων καινοτομιών στην προστασία απέναντι σε ιούς και malware.


Ο Eugene Kaspersky συμμετέχει τακτικά ως ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια σε όλο τον κόσμο και έχει υπογράψει μεγάλο αριθμό άρθρων και μελετών σχετικά με θέματα ασφάλειας των υπολογιστών. To 2009, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, ενώ το 2010 προστέθηκε στις διακρίσείς του το βραβείο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Χρονιάς από το SC Magazine Europe.


Το φετινό συνέδριο του Virus Bulletin πραγματοποιήθηκε στο Vancouver του Καναδά. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ετήσιες εκδηλώσεις του κλάδου antivirus και οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν βρεθεί πολλές φορές στη θέση του βασικού ομιλητή του συνεδρίου. Φέτος, οι κορυφαίοι αναλυτές της εταιρείας πραγματοποίησαν 6 παρουσιάσεις πάνω σε διάφορα θέματα, όπως: το worm Stuxnet, το mobile malware, οι αυτοματοποιημένες στοχευμένες επιθέσεις κ.α.