Το Κιτ εργαλείων SUSE Appliance Toolkit της Novell Διευκολύνει την Ανάπτυξη και Παροχή Εφαρμογών σε προγράμματα Υπολογιστικού Νέφους


novell-suse-lrgΤο κιτ εργαλείων SUSE Appliance Toolkit 1.1 παρέχει υποστήριξη για μορφές εικονικοποίησης Amazon EC2, KVM και OVF και νέες χωρητικότητες κέντρου δεδομένων.


Η Novell ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στο SUSE(R) Appliance Toolkit, το οποίο αποτελεί τη βραβευμένη λύση SUSE Studio και μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων ειδικά ανεπτυγμένων για να καθιστούν φορητές και με δυνατότητα υπολογιστικού νέφους τις εφαρμογές Linux.


Αυτή η τελευταία έκδοση του κιτ εργαλείων υποστηρίζει τη δημιουργία εικόνων Amazon EC2, νέες μορφές εικονικοποίησης και προηγμένες χωρητικότητες κέντρου δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, οι ανεξάρτητοι πωλητές λογισμικού (ISV) και οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν βελτιστοποιημένες εικόνες εφαρμογών μέσα σε λίγα λεπτά για διάταξη αυτών σε ιδιωτικά και δημόσια υπολογιστικά νέφη.


Το SUSE(R) Appliance Toolkit, ένα προϊόν της WorkloadIQ (TM) (http://www.novell.com/workloadiq/ ), είναι μια ολοκληρωμένη συλλογή εργαλείων που βοηθά τους ανεξάρτητους πωλητές λογισμικού (ISV) και τα επιχειρησιακά τμήματα IT να μειώσουν την πολυπλοκότητα της διάταξης λογισμικού, της συντήρησης και των εξόδων υποστήριξης μέσω φυσικών, εικονικών περιβαλλόντων καθώς και περιβαλλόντων υπολογιστικού νέφους.


Οι ISV και οι επιχειρήσεις μπορούν να επιταχύνουν τη διανομή των εφαρμογών στο υπολογιστικό νέφος μέσω της λειτουργίας ενσωματωμένου οδηγού εγκατάστασης και της καθοδηγούμενης συσκευής του κιτ εργαλείων SUSE Appliance Toolkit που προωθούν τον άμεσο επαναληπτικό έλεγχο.


Νέα προσθήκη στο SUSE Appliance Toolkit 1.1
Η Novell ενίσχυσε το κιτ πολλαπλών εργαλείων που διατίθενται στα SUSE Appliance Toolkit, SUSE Studio Onsite, Web YaST, SUSE Lifecycle Management Server και το υποστηρικτικό πρόγραμμα για KIWI – προσθέτοντας χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν τα εξής:


Ανάπτυξη εικόνων Amazon EC2 – καθώς ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο του 2010 ως μέρος του Προγράμματος Υπολογιστικού Νέφους SUSE Cloud Program, οι διαδικτυακές υπηρεσίες Amazon Web Services θα προσφέρουν σύντομα στιγμιότυπα κατόπιν παραγγελίας του SUSE Linux Enterprise Server με ωριαία χρέωση. Τώρα, οι ISV και οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν εικόνες εφαρμογών βασισμένες στο πρόγραμμα SUSE Linux Enterprise για εικόνες Amazon EC2 χρησιμοποιώντας το κιτ εργαλείων SUSE Appliance Toolkit.


Υποστήριξη για μορφές εικονικής μηχανής KVM και OVF – επεκτείνει το εύρος των εικονικών περιβαλλόντων για τα οποία οι ISV και οι επιχειρήσεις μπορούν άμεσα να ενοποιήσουν σε πακέτο τις εφαρμογές τους, παρέχοντας μεγαλύτερο ευελιξία και με την εικονική μηχανή OVF μεγαλύτερη φορητότητα.


Υποστήριξη για τον Επιχειρησιακό Διακομιστή SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1 – προσφέρει τις ευρύτερες χωρητικότητες εικονικοποίησης στη βιομηχανία, ισχυρή τεχνολογική πρόοδο σε αποδόσεις, αξιοπιστία και ασφάλεια και περισσότερο ευέλικτη συντήρηση και επιλογές υποστήριξης και κατά συνέπεια παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος τους και τους κινδύνους ανεξαρτήτως εάν χρησιμοποιούν συσκευές ISV ή εάν αναπτύσσουν τις δικές τους εικόνες εφαρμογών με δυνατότητα υπολογιστικού νέφους.


Προηγμένενες χωρητικότητες για επιχειρήσεις – επεκτείνει το εύρος των υποστηριζόμενων εφαρμογών και των περιπτώσεων χρήσης. Νέες τεχνολογικές αναβαθμίσεις συμπεριλαμβανομένων της εκκίνησης δικτύου μέσω PXE, την επανασυναρμολόγηση μεγαλύτερων φυσικών δίσκων σε λογικούς δίσκους ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των μεγαλύτερων κέντρων δεδομένων των πελατών.


Διαθεσιμότητα
Το SUSE Appliance Toolkit είναι διαθέσιμο στην αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.novell.com/toolkit. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα SUSE Appliance Program, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.novell.com/appliances.