Η Check Point® Software Technologies Ltd. υποστηρίζει την Ισραηλινή διαστημική αποστολή Rakia φιλοξενώντας την επικοινωνία στο εξειδικευμένο κέντρο ελέγχου, που βρίσκεται στην έδρα του στο Τελ Αβίβ, όπου θα φιλοξενεί και ένα κέντρο επισκεπτών.

Στις 8 Απριλίου, ο Ισραηλινός αστροναύτης Eytan Stibbe είναι προγραμματισμένο να απογειωθεί από το ακρωτήριο Canaveral της Φλόριντα σε μια αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ενώ θα είναι εκεί, θα διεξάγει 35 πειράματα, που κυμαίνονται από έρευνα στα τρόφιμα και τη γεωργία, ιατρικές δοκιμές, την επίδραση της μικροβαρύτητας στην αποδόμηση του πλαστικού, μέχρι πειράματα με παροδικά φωτεινά γεγονότα και πολλά άλλα. Η αποστολή έχει οριστεί να διαρκέσει 8 έως 10 ημέρες.

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος, ένα μοναδικό κέντρο αποστολής Rakia έχει κατασκευαστεί στα γραφεία Check Point Software στο Τελ Αβίβ. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα δωμάτιο ελέγχου από το οποίο επιστήμονες, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Eytan Stibbe και θα τους επιτρέπεται να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στα πειράματα σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα διεξάγουν άμεσο διάλογο με την αίθουσα ελέγχου του ISS στις Ηνωμένες Πολιτείες .

«Τα τελευταία χρόνια, μη στρατιωτικές εταιρείες έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα «εύκολο» μονοπάτι στο διάστημα, το οποίο δημιούργησε νέες τεχνολογίες, αλλά με τη σειρά του, νέες προκλήσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Oded Vanunu, , Head of Product Vulnerabilities Research στην Check Point Software Technologies. «Με έναν τεράστιο όγκο επικοινωνίας και δεδομένων μεταξύ διαστημόπλοιου και Γης, κάθε φάση της αποστολής Rakia πρέπει να προστατεύεται. Είμαστε περήφανοι που διασφαλίζουμε αυτή τη ζωτικής σημασίας επικοινωνία μεταξύ του διαστημικού σταθμού και του δικού μας κέντρου ελέγχου στη Γη».

Η αποστολή θα επιτρέψει σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες και ερευνητές να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες και θα τους προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσουν τις επιχειρήσεις τους σε ένα μοναδικό περιβάλλον μελέτης, συμβάλλοντας έτσι στη διεθνή και ισραηλινή ερευνητική βιομηχανία. Το κέντρο επισκεπτών, που φιλοξενείται από την Check Point, θα κάνει το Rakia Mission Center προσβάσιμο σε χιλιάδες μαθητές, επιτρέποντάς τους να βιώσουν το ανθρώπινο ταξίδι στο διάστημα μέσα από διαδραστικά στοιχεία και εμπνευσμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Το κέντρο χωρίζεται σε πέντε συγκροτήματα, το καθένα αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πτυχή της αποστολής:

  • The International Space Station Complex
  • The “Rakia” Mission Complex
  • The Scientific Experiments Complex
  • The Life in the International Space Station Complex 
  • The Inspirational “There is no dream too far away” Complex.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν μια οπτικοποίηση του πειράματος Crisper από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και το Ινστιτούτο Volcanic, το οποίο θα δοκιμάσει τη γενετική διάγνωση ιών και βακτηρίων σε διαστημικές αποστολές υπό συνθήκες μικροβαρύτητας. Επιπλέον, θα γίνει προσομοίωση ενός εξ΄ αποστάσεως ιατρικού πειράματος – ανίχνευση άγχους και παρακολούθηση της ευημερίας των αστροναυτών, από το «Sheba Medical Center», το οποίο αναγνωρίζει την ανάπτυξη συναισθηματικής δυσφορίας και στρεσογόνων καταστάσεων μέσω μιας εφαρμογής. Η εφαρμογή θα αναλύει τη συναισθηματική κατάσταση των επισκεπτών, ακριβώς όπως αυτή των αστροναυτών στον διαστημικό σταθμό. Η εμπνευσμένη περιοχή «No Dream Too Far» είναι μια ειδική έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζει το «Coppola», γνωστό και ως το παράθυρο μέσα από το οποίο οι αστροναύτες παρατηρούν τη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.