Οι εναέριες λήψεις έχουν γίνει πλέον αρκετά προσιτές, με εναλλακτικές λύσεις για κάθε ανάγκη και πορτοφόλι. Αν θέλετε καθηλωτικά πλάνα για τα βίντεό σας, η αγορά ενός drone δεν είναι πια πολυτέλεια…

Turbo-X Carbon

Το Turbo-X Drone Carbon είναι ένα ευέλικτο και ελαφρύ drone με πτυσσόμενους βραχίωνες, φινίρισμα από ανθρακόνημα και κάμερα με δυνατότητα λήψης σε ανάλυση Full HD – έτοιμο να μετατρέψει τον ουρανό στο δικό σας δημιουργικό καμβά. Παρά το μικρό του μέγεθος, στο εσωτερικό του κρύβει προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίες το κάνουν ένα από τα πιο εξελιγμένα drone στην κατηγορία του, όπως gimbal δύο αξόνων για στατικές λήψεις και εγγραφές βίντεο, γυροσκόπιο 6 αξόνων για μεγαλύτερη σταθερότητα, λειτουργίες Follow Me (GPS), Return Home, Headless Flying, Auto Hover και Auto Take Off & Auto Land. Εγκαταστήστε το ειδικό app (iOS/Android) στο smartphone σας και είστε έτοιμοι. Eχει 12 λεπτά μέγιστο χρόνο πτήσης και εμβέλεια που αγγίζει τα 200 μέτρα.

dji Mini 2

Με ασύλληπτες για τις διαστάσεις του ικανότητες, το dji Mavic Mini 2 ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα 12MP (1/2.3” CMOS) και φακό 24mm με διάφραγμα F2.8 (FoV 83°), που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν σταθεροποιητή 3 αξόνων και μπορεί να απαθανατίσει βίντεο με ανάλυση 2.7Κ και 3x zoom στα 24/25/30 fps ή 4K και 2x zoom στα 24/25/30 fps. Προσφέρει έξυπνα χαρακτηριστικά (Smart Return to Home, Automatic Takeoff, Precise Hovering κ.ά.), συμβατότητα με GPS+GLONASS+GALILEO και μέγιστη εμβέλεια 6 χλμ. με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K μέσω OcuSync 2.0. H μπαταρία των 5200mAh προσφέρει έως και 31 λεπτά χρόνο πτήσης, που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με αντίσταση ανέμου 8,5-10,5 m/s, ενώ το ασύρματο τηλεχειριστήριο του είναι συμβατό με iOS και Android smartphones μέσω της εφαρμογής «DJI Fly».

Xiaomi Mi Mini

Το Xiaomi Mi Mini είναι ένα mini drone με εύκολη φορητότητα και ζυγίζει μόλις 88 γρ. Εχει ενισχυμένο πλαίσιο και προστασία στις προπέλες. Οταν βρεθεί στον αέρα (ανώτατο ύψος 25 μέτρα), εντυπωσιάζει με τους ελιγμούς του, ενώ μπορείτε να εμπλακείτε σε αερομαχίες με άλλους κατόχους Xiaomi Mi Drone Mini μέσω υπέρυθρων ακτινών. Η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει τα 10 λεπτά συνεχούς πτήσης, ενώ μία πλήρης φόρτιση διαρκεί έως 1 ώρα. Εχει εμβέλεια έως 50 μέτρα, ασύρματη συνδεσιμότητα WiFi και Bluetooth. Η απογείωση και η προσγείωση γίνονται με ένα κουμπί και με το Headless mode, «κλειδώνετε» την πορεία του προς τα εμπρός, ακόμα και όταν δεχθεί κάποια ώθηση για ομαλές πτήσεις χωρίς απρόοπτα. Ενσωματώνει κάμερα HD (720p) για φωτογραφίες (1600×1200) και βίντεο (1280×7200) υψηλής ανάλυσης, με εσωτερική μνήμη 4GB.

Yuneec Mantis G

Aν θέλετε να εμπλουτίσετε τα προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα με μοναδικές αεροφωτογραφίες και βίντεο σε ανάλυση 4Κ ή απλά θέλετε να αποτυπώσετε στιγμές, το εν λόγω drone της Yuneec είναι αυτό που αναζητάτε. Οταν το Mantis G είναι διπλωμένο (171x97x60mm), γίνεται εξαιρετικά βολικό και σε συνδυασμό με το μικρό βάρος του (490 γρ.) είναι ιδανική συντροφιά. Η μπαταρία των 3000mAh προσφέρει έως και 33 λεπτά πτήσης (σε περιβάλλον χωρίς άνεμο και με σταθερή ταχύτητα 25km/h), για να ανακαλύψετε με άνεση το «απόλυτο» πλάνο. Διαθέτει κάμερα με σταθεροποιητή gimbal που διασφαλίζει ομαλή και σταθερή εγγραφή, με αισθητήρα 1/3,06” CMOS για λήψεις με ανάλυση 4K (3840×2160@30fps), 2,7K (2704×1520@30fps) και 1080p (1920×1080@30fps & @60fps), ενώ πραγματοποιεί και λήψη στατικών εικόνων με ανάλυση 13ΜΡ.

Kaiser Baas Trail GPS

Tο Kaiser Baas Trail GPS έχει αναδιπλούμενο σχεδιασμό, ενώ πετάει με έως 30 χλμ. την ώρα και με αυτονομία έως 12 λεπτά. Εχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο HD (720p στα 30 καρέ/sec), με την αποθήκευση του περιεχομένου να γίνεται σε microSD, χάρη στη θύρα που ενσωματώνει ή στο smartphone σας μέσω της δωρεάν εφαρμογής «Drone App» σε iOS ή Android (διαθέτει ασύρματη συνδεσιμότητα WiFi). Ο χειρισμός γίνεται μέσω τηλεχειριστηρίου ή μέσω του app. Ετσι, υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης απογείωσης, προσγείωσης και αιώρησης, ενώ μέσω του «Follow Me» σας ακολουθεί παντού χωρίς να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας. Στο Waypoint Mode, προσδιορίζετε με ακρίβεια την πτήση του (ενσωματωμένο GPS). Με το πάτημα ενός κουμπιού, επιστρέφει στη βάση του, ακόμα κι όταν η ενέργεια της μπαταρίας του είναι χαμηλή.   

Hubsan Mini  H107D FPV

Το drone της Hubsan έχει οθόνη 4.3’’ LCD, μπαταρία λιθίου 380mAh και όλα τα εφόδια στον αρχάριο «πιλότο» για αυτόν που θέλει να μάθει πώς να χειρίζεται ένα drone. Διαθέτει ασύρματη Bluetooth σύνδεση, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για 7 συνεχόμενα λεπτά με πλήρη φόρτιση μισής ώρας. Ερχεται με ενσωματωμένα LED φωτάκια για νυχτερινές πτήσεις. Καταγράψτε τις πτήσεις σας με την ενσωματωμένη κάμερα, που μετά περνιούνται αυτόματα στη microSD. Με το εν λογω Mini Drone, αποφεύγετε τα εμπόδια με εντυπωσιακούς ελιγμούς. Οσο για τον χειρισμό, το χειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο θα σας εκπλήξει. Με μέγιστη εμβέλεια έως 100 μέτρα και ζώνη συχνότητας 2.4GHz θα βιώσετε ακρίβεια και ομαλότητα στον έλεγχο.

Zerotech Dobby 

Ενα drone σε μέγεθος τσέπης! Το Zerotech Dobby ζυγίζει μόνο 199 γρ. και δεν απαιτείται εγγραφή στο FAA. Είναι ιδανικό για πτήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διεθέτει διπλό δορυφορικό σύστημα εντοπισμού θέσης και κάμερα υψηλής ανάλυσης, 13MP για φωτογραφίες και 1080P FHD για εγγραφή βίντεο. Εχει εύκολο χειρισμό με την εφαρμογή «Do Fun APP», που υποστηρίζει απομακρυσμένο έλεγχο και παρακολούθηση εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Ακόμα, οι εναέριες φωτογραφίες γίνονται ευκολότερες με αναγνώριση προσώπου, ενώ διαθέτει εντοπισμό στόχου και αυτόματο σύντομο βίντεο Pull-Away. Τέλος, έχει 16GB εσωτερική χωρητικότητα και υποστηρίζει συγχρονισμό φωτογραφιών/βίντεο στο κινητό με ένα κλικ.

AirSelfie Air Pix 

Το AirSelfie Air Pix είναι εύκολο στη χρήση με δυνατότητα λήψης εκπληκτικών hands-free selfie φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ανάλυσης. Ποστάροντας απευθείας από την «AirSelfie App», μπορείτε να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας στα social media. Ξεχωρίζει γιατί έχει δυνατότητα λήψης φωτογραφιών/βίντεο με διαφορετικούς τρόπους: μέσω δωρεάν εφαρμογής που βοηθά στο πιλοτάρισμα του air drone, μέσω αυτόνομης πτήσης 10 δευτερολέπτων τραβώντας φωτογραφίες ή ένα μικρό βίντεο και χρησιμοποιώντας απλές χειρονομίες όπου πιλοτάρετε το AirSelfie για να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς τη χρήση app. Επιτρέπει την επεξεργασία φωτογραφιών πριν το ανέβασμα και υποστηρίζει Real -Time Streaming στο Facebook. 

dji FPV Combo

Το FPV Combo πακέτο περιέχει: dji FPV Drone, dji FPV Remote Controller 2 και τα γυαλιά dji FPV Goggles V2. Το racing drone πιάνει ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα, επιδεικνύει αυτονομία 20 λεπτών (με σταθερή ταχύτητα 40 χλμ./ώρα) και έχει κάμερα 12MP με 150° FoV με τεχνολογία RockSteady EIS και υποστηρίζει βίντεο 4K/60 fps και βίντεο slow motion 4x. Εχει λειτουργία «S», φρένο έκτακτης ανάγκης και αιώρηση. Το σύστημα μετάδοσης που είναι Dual Frequency (2,4/ 5,8GHz) με Auto Switching επιδεικνύει εξαιρετικά χαμηλό lag κατά τη μετάδοση βίντεο (κάτω των 28ms) και η μετάδοση εικόνας πραγματοποιείται με 810p/120 fps από απόσταση που φτάνει τα 10 χλμ.