H Sony ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι θα ηγηθεί των προσπαθειών εμπορικής διάθεσης του 3D, με την παρουσίαση μιας συμβατής με τρισδιάστατη απεικόνιση (3D) τηλεόρασης Bravia LCD μέσα στο 2010.


sony3dΕνσωματώνοντας δυνατότητα απεικόνισης διαδοχικών καρέ και αξιοποιώντας τα active-shutter glass systems, η τεχνολογία υψηλού «ρυθμού ανανέωσης» της Sony θα επιτρέψει την αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας full High Definition 3D εικόνων και θα αποτελέσει το επίκεντρο της τρισδιάστατης οικιακής ψυχαγωγικής εμπειρίας της Sony.


Εκτός από τις συμβατές με 3D BRAVIA LCD τηλεοράσεις, η Sony θα αναπτύξει τη 3D συμβατότητα σε πολλές ακόμη συσκευές της, όπως τα προϊόντα Blu-ray, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές VAIO και το PlayStation 3, προσφέροντας ένα πλήθος λύσεων μέσω των οποίων μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι τρισδιάστατο περιεχόμενο από 3D ταινίες έως στερεοσκοπικά 3D παιχνίδια.


Στη διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία του 3D κινηματογράφου, η Sony υποστηρίζει και ηγείται της ευρείας διείσδυσης του 3D, μέσω της παροχής μιας σειράς επαγγελματικών λύσεων εξοπλισμού για το γύρισμα, την παραγωγή και την προβολή ταινιών σε 3D. O αριθμός των ψηφιακών 3D οθονών αυξάνεται ραγδαία και αναμένεται να φτάσει τις 7.000 έως το τέλος του 20093. Εκτός από τις 3D ταινίες, η γκάμα των επαγγελματικών 3D προϊόντων της Sony συμβάλλει στην ανάπτυξη της παραγωγής και διανομής 3D σε μια σειρά τμημάτων της ψυχαγωγικής βιομηχανίας, από το θέατρο και τις μουσικές παραστάσεις έως τα αθλητικά κι ακόμη παραπέρα.


Υπό τη σκέπη της φιλοσοφίας “make.believe”, η οποία υπογραμμίζει τη δυνατότητα της εταιρείας να «υλοποιεί ιδέες», η Sony θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις συνέργιες μεταξύ των εταιρειών του ομίλου. Η Sony θα αξιοποιήσει τον πλούτο της τεχνογνωσίας και των μηχανικών της υποδομών, τόσο στις επαγγελματικές, όσο και στις καταναλωτικές αγορές, προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία παρακολούθησης 3D εικόνας στο σπίτι, από το 2010 και στο εξής.


Στο περίπτερο της Sony στην IFA οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν καταπληκτικές τρισδιάστατες εικόνες, εφικτές χάρη στον υψηλό «ρυθμό ανανέωσης» και την αναπαραγωγή full High Definition ανάλυσης 1080P από τις τηλεοράσεις BRAVIA. Από την παρουσίαση ξεχωρίζει το εύρος των video games, κινηματογραφικών, αθλητικών και μουσικών προγραμμάτων, τα οποία θα καταστήσουν το 3D μια συναρπαστική εμπειρία και θα φέρουν το 3D στο σπίτι μέσα στο 2010.