Αισθητικά αψεγάδιαστο και υπερπλήρες από πλευράς δυνατοτήτων, το νέο Galaxy Watch3 επαναπροσδιορίζει το νόημα της λέξης «έξυπνο», όταν αυτή συνοδεύει τη λέξη «ρολόι»…

Samsung Galaxy Watch3Τόσο η κομψότατη έκδοση με διάμετρο 41χιλ. όσο και η μεγαλύτερη των 45χιλ., αποπνέουν αμφότερες έναν αέρα διαχρονικής αριστοτεχνίας, δηλώνοντας με σαφήνεια πως το νέο smartwatch της Samsung δεν είναι απλά ένα high-end τεχνολογικό gadget, αλλά ένα δομικό στοιχείο του καθημερινού σας στιλ. Το ανοξείδωτο ατσάλι και το υψηλής ποιότητας δέρμα προσδίδουν την αίσθηση πολυτέλειας που αρμόζει στο Galaxy Watch3. Το ρολόι των 41χιλ. έρχεται σε Mystic Silver και Mystic Bronze απόχρωση, με την τελευταία να αποτελεί έναν αδιαφιλονίκητο μαγνήτη για το γυναικείο κοινό. Το Galaxy Watch3 των 45χιλ. είναι διαθέσιμο σε ελαφρώς πιο κλασικές Mystic Silver και Mystic Black αποχρώσεις, μιας και πιθανότατα θα προτιμηθεί από το ανδρικό κοινό, ενώ η ειδική έκδοση από τιτάνιο «Galaxy Watch Titanium» είναι βέβαιο ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων δεν υπολογίζουν το επιπλέον κόστος! Επτά χρόνια έχουν περάσει από την είσοδο της Samsung στην αγορά των «έξυπνων» ρολογιών και η συσσωρευμένη εμπειρία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στο Galaxy Watch3…

Η πολυλειτουργική στεφάνη

Με το που τοποθετήσετε στον καρπό σας οποιαδήποτε έκδοση του νέου wearable κορεατικού κολοσσού, η περιστρεφόμενη στεφάνη είναι αυτή που θα κερδίσει τα πρώτα σας αγγίγματα. Μία της περιστροφή είναι αρκετή για να σας πλοηγήσει στα widgets, να ανοίξει εφαρμογές ή να σας προβάλει τις ειδοποιήσεις σας. Η δυνατότητα αφής της οθόνης εννοείται πως εξακολουθεί να υφίσταται ως βιώσιμη επιλογή χειρισμού, ωστόσο η αυστηρή ακρίβεια, η σαφήνεια και η ευκολία που προσφέρει η χρήση της στεφάνης υπερτερεί οποιασδήποτε άλλης εμπειρίας. Σαφέστατος είναι και ο ρόλος των δυο κουμπιών στο πλάι, όπου το ένα λειτουργεί ως «back» και το άλλο μας μεταφέρει στο μενού εφαρμογών και μας επιστρέφει στην κεντρική οθόνη, γλιτώνοντάς μας από αλλεπάλληλα swipes.

Φρουρός ευεξίας

Η παρακολούθηση της ευεξίας και της φυσικής σας κατάστασης συμπεριλαμβάνεται μέσα στους διάφορους λόγους ύπαρξης της συγκεκριμένης συσκευής. Διαθέτει λειτουργία μέτρησης καρδιακών παλμών και κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, ενώ μέσα από τη νέα εφαρμογή «Samsung Health Monitor» προσφέρονται επιπρόσθετα μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογράφημα, τουλάχιστον στις χώρες που έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές εγκρίσεις προς το παρόν1. Με τη βοήθεια της καταγραφής VO2 max παρακολουθείται η πρόοδος κάθε καρδιοαναπνευστικής άσκησης, βάσει της κατανάλωσης οξυγόνου. Οι λάτρεις του τρεξίματος σίγουρα θα λατρέψουν την λειτουργία ανάλυσης της αγαπημένης τους αθλητικής δραστηριότητας, η οποία μπορεί να προσφέρει συμβουλές σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ακόμα, επειδή οι καιροί λόγω πανδημίας είναι δύσκολοι και η άθληση στο σπίτι είναι συχνά η εύκολη εναλλακτική, η εφαρμογή «Samsung Health» διαθέτει μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 120 βίντεο ασκήσεων, τις οποίες και αναλαμβάνει να παρακολουθήσει αυτόματα το ρολόι σας την ώρα που έχετε ζητήσει να προβληθούν στην εξίσου «έξυπνη» Samsung Smart TV σας!

Το Galaxy Watch3 παρακολουθεί με την ίδια ακριβώς άνεση και τον ύπνο σας, βαθμολογώντας την ποιότητά του και παρέχοντας πολύτιμες για την ξεκούρασή σας συμβουλές. Ομοίως, στέκεται δίπλα σας, όποτε ανιχνεύσει αυξημένα επίπεδα άγχους, προτείνοντάς σας ασκήσεις αναπνοής. Ακόμα και τη δίαιτά σας μπορεί να επιμεληθεί το Galaxy Watch3, αθροίζοντας και αρχειοθετώντας τις θερμίδες κάθε γεύματος σας.

Ενδιαφέρον έχει και η λειτουργία «Fall detection», που μπορεί να αναγνωρίσει το ενδεχόμενο επικίνδυνης πτώσης του ιδιοκτήτη και να αποστείλει αυτόματα μήνυμα SOS σε επαφές έκτακτης ανάγκης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε πολλές περιπτώσεις, από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μέχρι ορειβάτες!

Δείξε μου το ρολόι σου, να σου πω «ποιος είσαι»

Είναι δεδομένο πως κάθε τυχερός κάτοχος ενός Galaxy Watch3 θα δαπανήσει αρκετό καιρό, πειραματιζόμενος με τις αναρίθμητες επιλογές παραμετροποίησής του, με αποτέλεσμα κανένα ρολόι να μην είναι ίδιο με το άλλο. Αφού περάσει λίγο καιρό στον καρπό του ιδιοκτήτη του, το Galaxy Watch3 θα προσαρμοστεί στην αισθητική του, στα χόμπι του και στις συνήθειές του. Η αρχή γίνεται με το προφανές, το καντράν. Οι επιλογές μέσα από το Galaxy Store ξεπερνούν τις 80.000, ενώ αρκετές εξ αυτών έχουν και δυνατότητα επέμβασης τόσο στις πληροφορίες που απεικονίζουν, όσο και στο design τους. Μπορείτε μάλιστα να σχεδιάσετε το δικό σας καντράν εξ ολοκλήρου, αξιοποιώντας μια βιβλιοθήκη με 40 διαφορετικές επιλογές πληροφορίας άμεσης πρόσβασης.

«Εξυπνο» ρολόι σημαίνει apps

Αν προσπαθούσαμε να ορίσουμε τη διαφορά ενός smartwatch από ένα fitness band, αυτή δεν θα περιστρέφονταν τόσο γύρω από την εμφάνιση, όσο από την ειδοποιό διαφορά της εγκατάστασης νέων εφαρμογών. Το Samsung Galaxy Watch3 σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε σε αυτό τα apps που ταιριάζουν στη χρήση για την οποία το προορίζετε, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να «χτίσετε» ένα αναντικατάστατο εργαλείο που διευκολύνει κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Οι δυνατότητές του εξελίσσονται συντροφιά με τις ολοένα και περισσότερες διαθέσιμες εφαρμογές στο Galaxy Store, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει, κάθε φορά που εγκαθιστάτε ένα νέο app, να αναβαθμίζεται και το επίπεδο ανάμειξής του στην ζωή σας. Ταυτόχρονα, ο ρόλος του ως… περικάρπιος εκπρόσωπος του smartphone, σας δίνει την ελευθερία να «ξεχάσετε» το κινητό σας στην τσάντα ή σε κάποιο τραπέζι και να διατηρείτε παρ’όλα αυτά όλη την λειτουργικότητά του με μια ματιά στο ρολόι σας. Επιλογές αυτόματης απάντησης για τα SMS, άμεσης προβολής ακόμα και emoticons ή φωτογραφιών των συζητήσεών σας και χειρισμός εφαρμογών, όπως η αναπαραγωγή μουσικής, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να ψάχνετε λιγότερες στιγμές μέσα στην ημέρα απεγνωσμένα το κινητό σας. Κλεφτές ματιές στο ημερολόγιό ή στον καιρό, καταγραφές υπενθυμίσεων και εκκινήσεις χρονομέτρων δεν θα απαιτούν πλέον την οθόνη ενός smartphone.

Πειραματικά, μέσα από το μενού «Labs» της εφαρμογής «Galaxy Wearable» μπορείτε να ενεργοποιήσετε ακόμα και τον χειρισμό μέσω χειρονομιών, όπως το σφίξιμο και η χαλάρωση της γροθιάς για απάντηση κλήσης ή η περιστροφή του καρπού για σίγαση! Υπάρχουν και τα αυτόνομα LTE μοντέλα Galaxy Watch3 που επιτρέπουν τη λήψη κλήσεων και μηνυμάτων δίχως κινητό, αλλά απαιτούν τα κατάλληλα προγράμματα από πλευράς παρόχων, οπότε στα χέρια μας για δοκιμή ήρθε το πιο κοντινό στην ελληνική πραγματικότητα Bluetooth/WiFi μοντέλο.


Τεχνικές προδιαγραφές

Galaxy Watch3
Χρώμα Ανοξείδωτο ατσάλι: Mystic Bronze, Mystic Black, Mystic Silver

Titanium: Mystic Black

Υλικό Σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι με premium δερμάτινο λουράκι

Σώμα τιτανίου με μεταλλικό λουράκι

Διαστάσεις

& Βάρος

45χιλ: 45 x 46.2 x 11.1χιλ, 53,8g (Ανοξείδωτο Ατσάλι) / 43γρ (Τιτάνιο)

41χιλ: 41 x 42,5 x 11,3 χιλ, 48,2g (Ανοξείδωτο ατσάλι)

*μετρήθηκε χωρίς το λουράκι

Οθόνη 45χιλ: 1.4” (34χιλ) / 41mm: 1.2” (30χιλ)

360 x 360 Super AMOLED, Full Color Always On Display,

Corning® Gorilla® Glass DX

Μπαταρία 45χιλ: 340mAh / 41mm: 247mAh

ασύρματη φόρτιση βάσει WPC

Chipset Exynos 9110 με διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.15 GHz
Λειτουργικό Tizen Based Wearable OS 5.5
Μνήμη 1GB RAM + 8GB εσωτερική χωρητικότητα
Συνδεσιμότητα LTE*, Bluetooth v5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo *LTE συνδεσιμότητα διαθέσιμη μόνο σε LTE μοντέλα
Αισθητήρας Επιταχυνσιόμετρο, βαρόμετρο, αισθητήρας γυροσκοπίου, αισθητήρας φωτός, οπτικός αισθητήρας καρδιακών παλμών, ηλεκτροκαρδιογραφήματος
Ανθεκτικότητα 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Συμβατότητα Android: Android 5.0↑, RAM 1.5GB↑ / iOS: iPhone 5↑, iOS 9.0↑