Όσοι δε θέλουν στον καρπό τους κάτι που να μοιάζει με high-tech παιχνίδι, μόλις βρήκαν ένα smartwatch που παρά τις αναρίθμητες δυνατότητές του, εμφανισιακά παραμένει ένα πανέμορφο, κλασικό, διαχρονικό… ρολόι.

Huawei Watch GT 2 Pro Το να ξεκινήσουμε την παρουσίασή μας για ένα smartwatch της Huawei, αναφέροντας πως η μπαταρία του διαρκεί έως και δυο εβδομάδες, δεν αποτελεί πλέον έκπληξη. Μια τέτοια αυτονομία που για άλλους κατασκευαστές θα αποτελούσε άθλο, για την Huawei έχει γίνει… κοινός τόπος, μιας και κάθε wearable που βγαίνει στα ράφια των καταστημάτων και φέρει το λογότυπό της είναι σίγουρο πως διαθέτει μπαταρία που θα σας κάνει να ξεχάσετε τι σημαίνει φόρτιση. Τις σπάνιες φορές που «διαμαρτύρεται» η μπαταρία του, φορτίζει ταχύτατα και ασύρματα. Ενδεικτικά, μόνο 5 λεπτά ασύρματης ταχείας φόρτισης επαρκούν για 10 ώρες χρήσης, ενώ μπορείτε να καταφύγετε και στη λύση της αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, τοποθετώντας το ρολόι πάνω στην πλάτη ενός smartphone, το οποίο υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία.

Το Huawei Watch GT 2 Pro, λοιπόν, δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον τομέα της δεκαπενθήμερης αυτονομίας, μα σίγουρα συνιστά μοναδική περίπτωση όσον αφορά στο σχεδιασμό του. Με design που δεν απαρνιέται τον ρόλο της συσκευής ως ρολόι, το GT 2 Pro παντρεύει το παρελθόν με το μέλλον και τον διαχρονικό πολυτελή σχεδιασμό με τις πολυάριθμες τεχνολογικές ευκολίες. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κρύσταλλο, τιτάνιο, κεραμικό και δέρμα, στοιχεία που κάτω από την κατασκευαστική έμπνευση της Huawei οδηγούν σε ένα κομψό, ελαφρύ, ανθεκτικό και καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα, ειδικά στην Classic Edition, την οποία και δοκιμάσαμε (κυκλοφορεί και η Sport Edition).

Στην αισθητική σας μπορεί να προσαρμοστεί άψογα και το εσωτερικό της 1,39 ιντσών AMOLED οθόνης (454×454 pixels), με πάνω από 200 διαθέσιμες προσόψεις (watch faces). Η διαφοροποίηση των προσόψεων δεν εντοπίζεται μόνο στο στυλ, αλλά και στις επιπρόσθετες πληροφορίες που γίνονται προσβάσιμες με μια ματιά (βήματα, καρδιακοί παλμοί, θερμίδες, ημερομηνία, καιρός κ.α.). Μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε και την δική σας πρόσοψη, αξιοποιώντας φωτογραφίες από το κινητό σας. Αν το Huawei smartphone σας έχει αναβαθμιστεί στο EMUI 11 περιβάλλον χρήσης και υποστηρίζει NFC, ένα άγγιγμά του πάνω στο ρολόι αρκεί για να μετατρέψει όποια φωτογραφία επιθυμείτε σε πρόσοψη, από το λογότυπο της ομάδας σας και τον ήρωα του game που απολαμβάνετε αυτήν την περίοδο μέχρι τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τις τοποθεσίες που λατρεύετε (λειτουργία «OneHop»).

Καταγράφει κάθε σας δραστηριότητα

Το Huawei Watch GT 2 Pro έρχεται με πάνω από 100 προγράμματα άθλησης, καταγράφοντας κάθε σας δραστηριότητα που έστω και… αμυδρά μπορεί να χαρακτηριστεί ως αθλητική. Στα μενού του ρολογιού εντοπίσαμε κάθε σπορ που μπορεί να φανταστείτε (από σκι αντοχής, και snowboarding μέχρι Golf), αλλά και δραστηριότητες όπως κυνήγι, βελάκια και χορό της κοιλιάς! Αξίζει να σταθούμε στο παράδειγμα του «Golf Mode», όπου το ρολόι από την προνομιακή θέση του καρπού σας, αναλύει κάθε σας χτύπημα και σας προτείνει διορθώσεις. Ακόμα κι αν δεν μπείτε στη διαδικασία να επιλέξετε από το μενού το είδος της άθλησης που πραγματοποιείτε, το GT 2 Pro έχει τη νοημοσύνη (χάρη στο chipset Kirin A1 + STL4R9) να την ανιχνεύσει αυτόματα και να σας προτείνει την καταγραφή της.

Η παρακολούθηση υγείας και η ακριβής καταγραφή των καρδιακών παλμών γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας Huawei TruSeen 4.0+. Ο έλεγχος του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2) καθώς και του μέγιστου ρυθμού κατανάλωσης οξυγόνου (VO2Max) θα βελτιστοποιήσει τις αντοχές σας δίχως να θέσει σε κίνδυνο το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα. Το ρολόι… προπονητής, μπορεί να υπολογίσει βάσει του ιστορικού σας την ένταση κάθε άσκησης αλλά και τον χρόνο ξεκούρασης που απαιτείται μετά, στέλνοντας όλα τα δεδομένα στην εφαρμογή «Huawei Health». Αντέχει πίεση νερού 5 ATM και αυτόνομο GPS το οποίο μάλιστα σας ειδοποιεί σε περιοχές που έχει αδύναμο σήμα, για λόγους ασφάλειας, ενώ μπορεί να σας επιστρέψει πίσω στην αφετηρία σας (Route Back) για να μην σας ψάχνουμε στα δάση! Ειδοποιήσεις θα λάβετε ακόμα και για ξαφνικά ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία προβλέπονται από το ενσωματωμένο βαρόμετρο που «διαβάζει» τις απότομες αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση.

Ακόμα και τις στιγμές που κοιμάστε, το ρολόι σας… δουλεύει, επιστρατεύοντας την τεχνολογία Huawei TruSleep 2.0 για να σας κάνει προτάσεις βελτίωσης του ύπνου σας και να ανιχνεύσει έξι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που καραδοκούν. Το στρες της καθημερινότητας αναλαμβάνει η τεχνολογία Huawei TruRelax, προτείνοντάς σας ακόμα και ασκήσεις αναπνοής.

Κάνοντας ένα watch… smart

Εως και 500 τραγούδια μπορούν να αποθηκευτούν στα 2GB από τα συνολικά 4GB του αποθηκευτικού χώρου του Huawei Watch GT 2 Pro, προκειμένου να τρέχετε… μετά μουσικής, χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας το smartphone. Όταν το κινητό βρίσκεται στην ασφάλεια της τσάντας σας, μπορείτε να δέχεστε, να απορρίπτετε ή να βάζετε σε σίγαση κλήσεις, αξιοποιώντας την Bluetooth 5.1 συνδεσιμότητα. Το GT 2 Pro μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ως «Remote Shutter», πυροδοτώντας έτσι  τη λήψη φωτογραφίας από το κινητό σας απομακρυσμένα. Οι δυνατότητες του νέου ρολογιού της Huawei βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και το ευχάριστο για τους οπαδούς του κλασικού design είναι πως στεγάζονται πλέον σε ένα στιβαρό σασί πραγματικού ρολογιού, αφήνοντας τα πλαστικά gadgets σε όσους έχουν πιο… ανάλαφρη διάθεση.