Με τεράστια οθόνη 6.5 ιντσών, ξεχωριστό design, «παιχνιδιάρικο» επεξεργαστή, μεγάλη μπαταρία και τριπλή κύρια κάμερα, η οικονομικότατη πρόταση της Realme δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης…

Μπορεί να μην γνωρίζετε πολλά για τη σχετικά νέα Realme, αλλά πιθανότατα κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας για τη «μαμά» της, η οποία είναι η OPPO, μια εταιρεία που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων κινέζων κατασκευαστών smartphones. Μαζί με τις OnePlus και Vivo, ανήκει στον ευρύτερο όμιλο της BBK Electronics Corporation, ένα πανίσχυρο γκρουπ εταιρειών που έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του και εκτός Κίνας. Το sub-brand Realme ξεκίνησε το ταξίδι του ως OPPO Real, για να ανοίξει έπειτα μόνο του τα φτερά του και να μας χαρίσει συσκευές, όπως η C3, ένα οικονομικό smartphone (με εκτιμώμενη τιμή λιανικής στα 159€) που δεν δείχνει να θυσιάζει τίποτα σημαντικό σε σχέση με αρκετά ακριβότερες προτάσεις της αγοράς. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Δεν περνά απαρατήρητο

Από όποια πλευρά κι αν αντικρίσει κανείς το Realme C3, δύσκολα θα το αγνοήσει. Στο 89,8% της πρόσοψης κυριαρχεί η 6.5 ιντσών οθόνη με ελάχιστα bezels γύρω της, καθώς ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην πλάτη και η κάμερα της πρόσοψης είναι τοποθετημένη σε ένα από τα μικρότερα notches που έχουμε δει ποτέ (η εταιρεία το αποκαλεί mini-drop). Οι αναλογίες της οθόνης είναι 20:9, η ανάλυσή της 1600×720 pixels και η φωτεινότητά της εντυπωσιακή, ακόμα και κάτω από τον ελληνικό ήλιο! Παράλληλα, η ανθεκτική επίστρωση με Corning Gorilla Glass εμπνέει σιγουριά. Γυρνώντας στην πίσω πλευρά, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά. Ενας πολύ ιδιαίτερος ακτινωτός ιριδισμός που ξεκινάει από την κύρια κάμερα μας κάνει να ξεχάσουμε πως η πλάτη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό. Τόσο το μπλε (Frozen Blue) χρώμα που πήραμε στα χέρια μας από τον επίσημο διανομέα Smart4All, όσο και το κόκκινο (Blazing Red), χαρίζουν μια έντονη προσωπικότητα στη συσκευή που δεν διστάζει να δηλώσει το εμφατικό «παρών» της, όπου κι αν βρεθεί.

Με τέσσερις κάμερες συνολικά

Η Realme δεν έκανε τσιγκουνιές στον αριθμό των αισθητήρων και προμήθευσε με τρεις την κύρια κάμερα, κρατώντας έναν τέταρτο (μόλις 5MP όμως) για τη θέση της selfie-cam. Ολες οι λήψεις σας, φυσικά, μπορούν να απολαμβάνουν AI beautification εφέ. Επιστρέφοντας στην κύρια κάμερα, ο βασικός αισθητήρας ανέρχεται στα 12MP και με τη βοήθεια του 2MP «γείτονά» του μπορεί να προσθέσει βάθος στα πορτρέτα σας, εφαρμόζοντας bokeh εφέ που θολώνουν το φόντο και κάνουν το θέμα σας να ξεχωρίζει. Ο φακός διαθέτει αρκετά μεγάλο διάφραγμα (F1.8), το οποίο αναγράφεται μάλιστα με περισσή υπερηφάνεια από κάτω του. Τους φιλοξενούμενους του camera bump συμπληρώνει ένας macro φακός που θα μας χαρίσει μοναδικές λήψεις από απόσταση μόλις 4 εκατοστών, σε ανάλυση που δεν ξεπερνά όμως τα 2MP. Υποστηρίζεται Full HD βίντεο στα 30fps και super slow motion σε χαμηλότερη ποιότητα, αλλά στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Κρυφός άσος στο μανίκι

Οταν μιλάμε για κινητά της κατηγορίας των 100€ με 200€ σπανίως την παράσταση κλέβει ο επεξεργαστής. Στην περίπτωση του Realme C3, όμως, ο οκταπύρηνος Helio G70 της Mediatek δεν είναι ακόμα ένας αδιάφορος επεξεργαστής πάνω σε ένα διεκπαιρεωτικό chipset. Εχει καλύτερες επιδόσεις από αυτές αρκετών Snapdragon και με τη βοήθεια του κρυφού του όπλου, μιας Mali-G52 2EEMC2 GPU στα 820MHz, μπορεί να τρέξει ακόμα και απαιτητικά παιχνίδια, όπως το «Call of Duty: Mobile» και το «PUBG», δίχως να ανεβάσει αισθητά θερμοκρασία. Οι δύο Cortex-A75 γρήγοροί πυρήνες του επεξεργαστή είναι χρονισμένοι στα 2GHz και οι υπόλοιποι έξι Cortex-A55 κινούνται στα 1.7GHz. Η έκδοση των 3GB RAM (LPDDR4X) με 64GB αποθηκευτικού χώρου είναι ικανή να κρατήσει το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, δίχως να χρειαστούν περαιτέρω «περικοπές» που θα άφηναν τα σημάδια τους στη λειτουργικότητα της συσκευής.

Μπαταρία και λοιπές ευχάριστες εκπλήξεις…

Δεν είναι πολλά αυτή τη στιγμή τα smartphones στον πλανήτη με μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh, οπότε όταν αυτό επιτυγχάνεται από μια συσκευή χαμηλού κόστους, είναι αν μη τι άλλο αξιοθαύμαστο. Εξίσου ευχάριστο είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται να θυσιάσετε μια από τις δυο θέσεις SIM για να προσθέσετε μια κάρτα μνήμης microSD. Στις λεπτομέρειες που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι χρησιμοποιούν ασύρματα αξεσουάρ, συγκαταλέγεται και η υποστήριξη της 5.0 έκδοσης Bluetooth. Η συσκευή ξεκλειδώνει άμεσα με το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή ακόμα και με το πρόσωπό σας. Το realme UI περιβάλλον χρήσης που έχει προστεθεί στην 10.0 έκδοση του Android παρέχει αρκετές ευπρόσδεκτες ευκολίες. Η έξυπνη πλαϊνή γραμμή για παράδειγμα, είναι ένα μενού που μπορείτε να επικαλεστείτε, όπου κι αν βρίσκεστε, με μια απλή ολίσθηση του αντίχειρά σας από την άκρη της οθόνης προς τα μέσα. Σε αυτό μπορείτε να προσθέσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές για να έχετε άμεση πρόσβαση, ενώ σέρνοντας τα εικονίδια προς το κέντρο, ενεργοποιείτε τη λειτουργία διαίρεσης οθόνης, προκειμένου να έχετε δυο apps (εφόσον το υποστηρίζουν) στο προσκήνιο. Κλείνοντας, οι εντυπώσεις μας μόνο ως θετικές μπορούν να συνοψιστούν, μιας και το Realme C3 είναι μια νεανική -με gaming τάσεις- συσκευή χαμηλού κόστους.


Mας άρεσε

  • H5 ιντσών οθόνη κυριαρχεί στο οπτικό πεδίο του χρήστη
  • Αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά ιδανικά για gamers
  • Μπαταρία 5.000mAh

Δεν μας άρεσε

  • Η τριπλή κύρια κάμερα θα μπορούσε να έχει λίγο καλύτερα αποτελέσματα
  • Τα 5MP της selfie-cam είναι μάλλον φτωχά για τους… πρωταγωνιστές των social media
  • Θα θέλαμε dual band WiFi
  • Παραφωνία στο εξαιρετικό design του το πάχος των σχεδόν 9 χιλ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Οθόνη: 6.5 ιντσών LCD, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 1600×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων με Corning Gorilla Glass 3 • Επεξεργαστής: Octa-core Mediatek Helio G70 (12 nm) με 2xCortex-A75@2GHz & 6xCortex-A55@1.7GHz, GPU Mali-G52 2EEMC2 • Μνήμη: 3GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB (επεκτάσιμος με microSD έως 256MB) • Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 12MP με ευρυγώνιο φακό f/1.8, PDAF + 2MP macro 4cm + 2MP αισθητήρας βάθους, f/2.4, video 1080p@30fps, 120fps slow motion και selfie camera 5MP με f/2.4, video 1080p@30fps • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, microUSB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, FM radio, υποδοχή ακουστικών 3,5mm, Dual SIM με ξεχωριστή θέση για microSD • Δίκτυο: 4G (Cat6 300/75 Mbps) • Μπαταρία: 5.000mAh  • Λειτουργικό: Android 10.0 • Διαστάσεις: 164,4x75x8,95 χιλ. • Βάρος: 195 γρ.

Realme C3

Με μια ματιά