Η TP-Link, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή προϊόντων δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας, παρέχει νέες, καινοτόμες λύσεις, οι οποίες επιτρέπουν σε κάθε εργαζόμενο να έχει πρόσβαση από το σπίτι του σε όλες τις εφαρμογές που είναι απαραίτητες για την εργασία του.

Το «σπίτι-γραφείο» έχει γίνει μία αναπόφευκτη πραγματικότητα και για τους περισσότερους Έλληνες εργαζόμενους, καθώς η παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19 (η νόσος που έχει προκληθεί από τον κορονοϊό του 2019) έχει φέρει σημαντικούς περιορισμούς στις καθημερινές μετακινήσεις όλων μας.

Η πραγματοποίηση του πρώτου βήματος για το στήσιμο του «σπιτιού-γραφείου» είναι πολύ ευκολότερη από ό,τι νομίζουμε, καθώς ήδη διαθέτουμε συστήματα που παρέχουν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στον server της εταιρείας μας ανά πάσα στιγμή, από το σπίτι μας. Πλαισιώνοντας αυτά τα συστήματα με μία καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορούμε να έχουμε την πληρέστερη δυνατή εργασιακή εμπειρία από το σπίτι.

WiFi με υψηλές επιδόσεις για το «σπίτι-γραφείο»

Ένα από τα προβλήματα που απασχολεί τους περισσότερους εργαζομένους, όταν πρέπει να εργαστούν από το σπίτι είναι το να έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο που να τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν την εργασία τους χωρίς καθυστερήσεις ή απροσδόκητες επιπλοκές. Στοχεύοντας σε αυτό, η TPLink προσφέρει 5 κατηγορίες συσκευών που, όχι μόνο εγγυώνται την καλύτερη δυνατή σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι, αλλά επιπλέον επιτρέπουν να διατηρήσετε το συνηθισμένο επίπεδο παραγωγικότητάς σας ή ακόμα και να το ενισχύσετε:

DECO & WiFi Mesh

Η τεχνολογία MESH είναι πάρα πολύ χρήσιμη και ιδανική για μεγάλους χώρους. Αναφερόμαστε σε χώρους μέχρι 500 τ.μ., όπου πρέπει να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη, ταχύτητα και σταθερότητα σε κάθε γωνιά του χώρου. Συσκευές που έχουν αυτή την τεχνολογία διανέμουν το σήμα τους από το κεντρικό routerχωρίς διακοπές σε όλο τον χώρο, ώστε ο χρήστης να μην αισθανθεί πτώση στην απόδοση ή την ταχύτητα, καθώς μετακινείται από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Για παράδειγμα το Deco M5 (3-pack) που συνδυάζει dual band WiFi και δημιουργεί ένα δυνατότερο MESHδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται γρηγορότερο δίκτυο και απρόσκοπτη κάλυψη. Επιπρόσθετα, μπορούμε να έχουμε ασφάλεια απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό, επιλογές γονικού ελέγχου, αλλά και συμβατότητα με smarthome συσκευές.

Powerline Adapters

Η τεχνολογία PLC είναι πολύ χρήσιμη για τα σπίτια στα οποία η σύνδεση WiFi δεν φτάνει για όλα τα δωμάτια και δεν είναι δυνατό να μεταφερθεί ένα καλώδιο Ethernet από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέσα στο σπίτι μας, για να φέρουμε το Internet σε κάθε δωμάτιο. Απλώς συνδέστε μία συσκευή PLC δίπλα στο router και μία άλλη σε όποιο δωμάτιο επιθυμείτε, συνδέστέ τα και απολαύστε σύνδεση στο Internet μέσω ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα μοντέλα μόνο με WiFi ή να συνδέσετε θύρες Ethernet, επιπλέον διαθέσιμες θύρες, Gigabit Ethernet, ταχύτητα AV2000 ή λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, μεταξύ των πολλών άλλων πρόσθετων επιλογών.

Μία πολύ καλή λύση για απαιτητικούς χρήστες είναι το μοντέλο TLPA7017P KIT, με AV2 standard και ταχύτητα μέχρι και 1000Mbps, θύρα Gigabit για ενσύρματες συνδέσεις σε υπολογιστές, επιπρόσθετη θύρα ρεύματος και λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι και 85%. Και εάν ψάχνετε για μία φθηνότερη επιλογή, το TL-4220KIT προσφέρει υψηλές ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων μέχρι και 600Mbps πάνω από την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση στο σπίτι. Και τα δύο είναι Plug and Play, επιπρόσθετα αν προσθέσετε ένα wireless PLC μπορείτε να ελέγξετε τα PLC μέσω smartphone με το tpPLC App. Μπορείτε να συνδέσετε έως 24 TPLink PLC (αναλόγως μοντέλου) συσκευές στο δίκτυο του σπιτιού σας.

Wi-Fi extenders

Επεκτείνετε το WiFi σας σε περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσει το σήμα, απλώς τοποθετώντας το WiFiRange Extender σας ανάμεσα στο ασύρματο router και τις WiFi συσκευές. Έτσι, η κάλυψη γίνεται πιο ευρεία, ενώ τα νεκρά σημεία μειώνονται. Ο έξυπνος αισθητήρας σήματος θα σας κατευθύνει να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία. Επιπλέον, εκμεταλλευτείτε την επιλογή AP mode και τη δυνατότητα ευκολότερης διαχείρισης μέσω του Tether App.

Μπορούμε να επιλέξουμε από βασικά και ιδιαίτερα οικονομικά μοντέλα, μέχρι ενισχυτές με dual band WiFi, πρόσθετη θύρα, beamforming και Mu MiMo, ή και ακόμα τα τελευταία μοντέλα που περιλαμβάνουν τεχνολογία MESH εφόσον χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με OneMesh συμβατό δρομολογητή.

Ο ενισχυτής κάλυψης TPLink RE200, είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους ενισχυτές, με dual band WiFi, επιπρόσθετη Ethernet θύρα, ιδανικό για προβολή HD video, για online διασκέψεις, «κατέβασμα» μεγάλων αρχείων και άλλες απαιτητικές δραστηριότητες.

Switches

Εάν χρειάζεται να συνδέσετε πολλαπλές συσκευές στο ενσύρματο δίκτυο, τα switches είναι μία εξαιρετική επιλογή. Αυτές οι συσκευές είναι υπεύθυνες για όλες τις συνδέσεις του εξοπλισμού εντός του ίδιου δικτύου. Αποτελούν, δηλαδή τα τοπικά δίκτυα ή LAN, μαζί με την καλωδίωση. Επιτρέπουν τον διαμοιρασμό φακέλων, ούτως ώστε οι άλλες συσκευές να έχουν πρόσβαση σε αυτούς, τον διαμοιρασμό εκτυπωτών, αλλά και της σύνδεσης στο διαδίκτυο, το οποίο είναι ιδανικό για κονσόλες, «έξυπνες» τηλεοράσεις, κλπ.

Το switch TLSG108 με 8 Gigabit θύρες, εντοπίζει την ταχύτητα σύνδεσης της κάθε συσκευής δικτύου και προσαρμόζεται έξυπνα για καλύτερη απόδοση, αλλά και συμβατότητα. Οι 8 θύρες επιτρέπουν άμεση μεταφορά μεγάλων αρχείων και τη χρήση υψηλού εύρους ζώνης, χωρίς παρεμβολές. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προσαρμόζεται, αυτόματα, βάσει της κατάστασης της συνδεσιμότητας και του μήκους της καλωδίωσης, επιτρέποντας έτσι τη διεύρυνση του δικτύου, μειώνοντας το αποτύπωμα του άνθρακα καικατά συνέπεια και την ενεργειακή δαπάνη.

3G ή 4G Mi-Fi routers

Ένα MiFi router είναι ένα router με 4G ή 3G σύνδεση στο Internet από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή, με μία κάρτα SIM. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα φορητό router, για να συνδεθείτε στο Internet, όπου και αν βρίσκεστε με χρήση δεδομένων και χωρίς την ανάγκη για δίκτυο οπτικών ινών ή ADSL.

Αυτές οι συσκευές έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, όπως όταν μοιράζεστε το Internet του κινητού σας: δημιουργούν ένα 4G WiFi δίκτυο ως access point. Επομένως, δεν θα καταναλώνεται η μπαταρία του smartphoneσας. Έχουν επίσης θύρες για φόρτιση μέσω USB και πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια. Για παράδειγμα, το μοντέλοM7200 προσφέρει 4G LTE σύνδεση με την οποία μπορείς να απολαύσεις HD video χωρίς διακοπές, γρήγορο «κατέβασμα» μεγάλων αρχείων και μπορούν να το μοιραστούν μέχρι και 10 συσκευές με σταθερά video chats, όλα με ταχύτητες 150Mbps για «κατέβασμα» και 50Mbps για «ανέβασμα» αρχείων. Είναι, επίσης, πολύ εύκολα διαχειρίσιμο μέσω του TPMiFi App.

Όταν χρειάζεται να εγκατασταθεί μία ισχυρή σύνδεση σε ένα δίκτυο, το router Archer MR200 είναι η τέλεια επιλογή, εάν είμαστε σπίτι ή σε μία απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν μπορούμε να έχουμε σύνδεση σε WiFi. Πολύ απλά, ενεργοποιείτε τη συσκευή και εισάγετε την κάρτα SIM για να απολαύσετε γρήγορο και σταθερόWiFi σε όλες τις συσκευές σας. Αυξήστε απευθείας την παραγωγικότητά σας και παραμείνετε συνδεδεμένοι σε απομακρυσμένα μέρη, όπως στο χωριό, σε προσωρινές αποθήκες, σε κάποιο εξοχικό, αλλά και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Το Archer MR200 είναι μία εξαιρετική επιλογή με ολοκληρωμένο 4G LTE modem που προσφέρει υψηλές ταχύτητες μέχρι και 150Mbps, κάλυψη dual band WiFi και σύνδεση WAN που είναι διαθέσιμη ως backup, καθώς υποστηρίζει cable, fiber και DSL modems. Μπορείτε να δημιουργήσετε, ταυτόχρονα, δίκτυα dual-band Wi-Fi με ανώτατη ταχύτητα μέχρι και 300Mbps στα 2.4GHz και 433Mbps στα 5GHz.

Στο κοντινό μέλλον, η τάση για το «σπίτι-γραφείο» θα είναι μια ευρέως διαδεδομένη πραγματικότητα στην Ελλάδα. Οι τεχνολογίες, όπως αυτές που αναφέρθηκαν, θα είναι συνηθισμένες και θα μετατρέπουν την εργασία από το σπίτι σε μια μοναδική εμπειρία, αυξάνοντας θεαματικά την παραγωγικότητα των χρηστών.