Οι διαρροές γύρω από το Mate 20 Pro είναι ήδη αρκετές και οι φήμες ακόμα περισσότερες… Σταχυολογούμε αυτές που πιστεύουμε πως βρίσκονται πιο κοντά στην πραγματικότητα και σας παραθέτουμε τους 5 λόγους που μας κάνουν να ανυπομονούμε μέχρι το επερχόμενο ντεμπούτο του στο Λονδίνο.

Όλοι οι φίλοι της τεχνολογίας περιμένουν με αγωνία τα αποκαλυπτήρια της νέας σειράς Mate 20 της Huawei, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο στις 16 Οκτωβρίου. Ήδη ωστόσο αρκετές φήμες και διαρροές έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο, καθώς η προσμονή για τις τεχνολογικές… εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η Huawei είναι μεγάλη. Εμείς συνοψίσαμε για εσάς μερικές από τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν διαρρεύσει στο εξωτερικό, διατηρώντας πάντα βέβαια τις επιφυλάξεις μας! Ακόμα και η φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το post είναι leak στο twitter από τον μετρ του είδους, Evan Blass (@evleaks). Η τελική επιβεβαίωση μένει να έρθει στις 16 Οκτωβρίου από το Λονδίνο. To techpress.gr θα βρίσκεται εκεί και θα σας μεταφέρει τα πάντα από πρώτο χέρι, δίνοντας τέλος στις φημολογίες!

1) Χορταστική οθόνη με… δώρο το αποτύπωμα

Μια τεράστια κυρτή OLED HDR 2K+ οθόνη 6,39 ιντσών (ανάλυσης 3120×1440 pixels) φημολογείται πως θα κοσμεί από άκρη σε άκρη την πρόσοψη του Huawei Mate 20 Pro. Το notch όπως φαίνεται στις πρώτες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει παραμένει στη θέση του, αλλά τα περιθώρια της κάτω πλευράς έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από το γυαλί της οθόνης, ενώ φυσικά θα υποστηρίζεται και ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου.

2) Μια κάμερα για κάθε περίσταση

Τρεις κάμερες σε διάταξη τετραγώνου με τέταρτο στην παρέα το dual led flash λέγεται πως θα κατέχουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέρος της πλάτης. Η κύρια wide κάμερα και η συνοδευτική telephoto για εξαιρετικής ευκρίνειας οπτικό zoom θα συνοδεύονται από την ολοκαίνουρια ultrawide κάμερα (στη θέση της ασπρόμαυρης των προηγούμενων setup της εταιρείας), με… ευρυγώνιες αρετές που θα χωρούν στο κάδρο σας περισσότερα κι από όσα βλέπει το μάτι σας!

3) Kirin…ική ενέργεια!

Στην καρδιά της συσκευής θα βρίσκεται το ήδη ανακοινωθέν chipset της εταιρείας, το «κτηνώδες» Kirin 980. Η λέξη «κτηνώδες» αρμόζει μόνο στο προφίλ των επιδόσεών του, καθώς το μέγεθος και οι ενεργειακές του απαιτήσεις είναι σαφώς περιορισμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα κάθε άλλου flagship επεξεργαστή στο παρελθόν, μιας και κατασκευάζεται με την περιβόητη τεχνολογία των 7nm. Στο πλευρό του, 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου υπερκαλύπτουν κάθε σας απαίτηση. Η dual SIM συσκευή φέρεται να υποστηρίζει και ένα καινοτόμο μέσο αποθήκευσης, πιο… micro κι από την microSD (nanoSD ίσως;). Εξίσου… ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν να κυκλοφορεί και μια ακόμα ισχυρότερη gaming έκδοση, το Mate 20X, η οποία πιθανόν να διαθέτει σύστημα υδρόψυξης.

4) Design με αντοχές

Με τις IP68 αντοχές να θεωρούνται δεδομένες, το αδιάβροχο Mate 20 Pro θα μας εντυπωσιάσει τόσο με την ποιότητα κατασκευής του όσο και με το design του, αν επαληθευθούν οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Έχουμε δει μέχρι στιγμής τρία χρώματα, το κλασικό μαύρο, ένα κομψότατο μπλε και το πάντα ελκυστικό twilight.

5) Η κορυφαία μπαταρία της εταιρείας

Μπορεί ήδη η Huawei να φημίζεται για τις αντοχές των μπαταριών της στα flagship μοντέλα της, πληροφορίες ωστόσο λένε πως με το Mate 20 Pro θα ξεπεράσει τον εαυτό της. Δεν είναι μόνο η χωρητικότητα των 4200mAh που εντυπωσιάζει, αλλά και η ταχύτητα με την οποία θα φορτίζει (70% σε μόλις 30 λεπτά) και μάλιστα με φορτιστή που θα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία. Και ναι, επιτέλους, όλα δείχνουν πως θα υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση.

Official Teaser Video:

Live Streaming link του event: https://www.youtube.com/c/HuaweiMobile/live