Ο κόσμος των mobile δεδομένων ξεκινά από το σπίτι, στο δικό σας WiFi δίκτυο. Άλλωστε, οι σταθερές, ισχυρές συνδέσεις, είναι ζωτικής σημασίας για την καλύτερη δυνατή εμπειρία του χρήστη. Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από την 26η Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου, η devolo θα παρουσιάσει, στο περίπτερο 6N40 στην Αίθουσα 6, καινοτόμες λύσεις που επιτρέπουν στους operators των δικτύων να προσφέρουν βέλτιστη κάλυψη ως προς το WiFi.

Αυτές οι λύσεις δίνουν στους πελάτες της devolo την ελευθερία να μετακινούνται από το ένα δωμάτιο στο άλλο χωρίς προβλήματα σύνδεσης. Ο συνδυασμός ενός βασικού κορμού Powerline με τις έξυπνες λειτουργίες του Smart WiFi, εγγυάται υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και αυξάνει την ικανοποίηση του πελάτη.

Αυτή τη στιγμή, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι network operators είναι η μείωση του αριθμού των περιπτώσεων εξυπηρέτησης και η βελτιστοποίηση του δικού τους Score Net Promoter. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πελάτες ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερες φορητές συσκευές όπως smartphones ή tablet στο ασύρματο δίκτυό τους. Η Cisco εκτιμά σύμφωνα με έρευνα, ότι το μερίδιο των smartphones ως προς την κίνηση στο Internet θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2021 σε σύγκριση με το 2017*. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των smartphones χρησιμοποιούνται επίσης στο σπίτι, οι απαιτήσεις στο ασύρματο οικιακό δίκτυο αυξάνονται σημαντικά. Ωστόσο, αυτό συχνά δεν μπορεί να συμβαδίσει με την επιθυμία για ευρυζωνική σύνδεση. Προκειμένου να ενισχυθεί η σχέση με τον πελάτη, οι network operators θα πρέπει να προσφέρουν στην πράξη προς τους χρήστες, μια λύση που να δημιουργεί ένα αποτελεσματικό οικιακό δίκτυο – και να εξασφαλίζει αυτόματα τη μέγιστη απόδοση.

Έξυπνος συνδυασμός λειτουργιών Powerline και Smart WiFi

Το κλειδί είναι οι προσαρμογείς dLAN Powerline της devolo, οι οποίοι έχουν εφαρμοστεί εκατομμύρια φορές τόσο από τους network operators όσο και από τελικούς πελάτες, χρησιμοποιώντας τη γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τη μετάδοση δεδομένων και συνεπώς φέρνουν το Internet σε κάθε πρίζα. Επιπλέον, σύντομα η τεχνολογία Smart WiFi θα λύσει όλα τα τυπικά προβλήματα σε σχέση με το WiFi.

Για το σκοπό αυτό, η τεχνολογία devolo συνδυάζει τις βασικές λειτουργίες των Airtime Fairness, WiFi Roaming και Band Steering: το Airtime Fairness δίνει ίσο χρόνο μετάδοσης σε όλες τις συσκευές WiFi, εμποδίζοντας έτσι τις αργές συσκευές να μπλοκάρουν το WiFi, ενώ παράλληλα το WiFi Roaming εξασφαλίζει ότι οι συσκευές θα συνδέονται πάντα αυτόματα με το ισχυρότερο σημείο πρόσβασης αντί να “κολλήσουν” στο πρώτο που θα συνδεθούν. Οι προσαρμογείς devolo χρησιμοποιούν το Band Steering για να επιλέγουν με ευελιξία το σωστό κανάλι και τις συσκευές “push” είτε στη συχνότητα των 2,4 ή στα 5 GHz.

Οι τάσεις του Home και mobile networking, επιταχύνουν τον ρυθμό της καινοτομίας

“Για πολλούς ανθρώπους, το οικιακό ασύρματο δίκτυο είναι τόσο φυσικό για τη λειτουργία του σπιτιού, όπως το νερό ή το ηλεκτρικό ρεύμα. Πρέπει να λειτουργεί, πάντα και παντού”, δήλωσε ο Werner Fehn, αντιπρόεδρος του τμήματος διαχείρισης προϊόντων της devolo. “Η τάση για ολοένα και πιο ευρείας ζώνης υπηρεσιών για mobile χρήση, όπως streaming ή online παιχνίδια, επιταχύνει επίσης τον ρυθμό της εξέλιξης των καινοτομιών στον τομέα αυτό».

Ο στόχος πολλών operators για διαχείριση της μετάδοσης δεδομένων μέσω WiFi (offloading) υπογραμμίζει τη σημασία της αποτελεσματικής και απρόσκοπτης ασύρματης κάλυψης. Σύμφωνα με τη Cisco, η παγκόσμια μετάδοση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθεί ετησίως κατά μέσο όρο 46% μέχρι το 2021. Τα γρήγορα δίκτυα 5G αντιπροσωπεύουν επίσης προκλήσεις. Επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντική η μεταφορά της μετάδοσης δεδομένων από το mobile ασύρματο δίκτυο στο home WiFi. “Ωστόσο, οι πελάτες θα παρακολουθήσουν μόνο βίντεο UHD στο σπίτι τους εάν τα πάντα τρέχουν ομαλά”, δήλωσε ο Werner Fehn. “Αυτό είναι δυνατό μόνο σε ένα ασύρματο δίκτυο που μπορεί να ικανοποιήσει στην πράξη αυτές τις απαιτήσεις”.

Σύμφωνα με την devolo, το Mobile World Congress είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τάσεις οικιακής δικτύωσης και φορητής επικοινωνίας. Όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν προσωπική συνάντηση ενημέρωσης, με την κα Verena Gehrmann, Brand Manager Operator Solutions της devolo, μπορούν να επικοινωνήσουν την εταιρεία επικοινωνίας, Red-Communications, στο τηλέφωνο 210-62 62 100, ή στο e-mail info@redcomm.gr