Στις 9 Νοεμβρίου, οι παίκτες θα μπορέσουν να βυθιστούν ξανά στον μαγικό κόσμο του Benoit Sokal με το Syberia 3 DLCAn Automaton with a Plan, δωρεάν για όλους όσοι έχουν αγοράσει το παιχνίδι στο PC, στο PlayStation 4 και στο Xbox One.

Το An Automaton with a Plan είναι ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο στην ιστορία των περιπετειών της Kate Walker στο Syberia 3, αλλά προτείνεται οι παίκτες να ολοκληρώσουν πρώτα το παιχνίδι πριν απολαύσουν το DLC.

Το πρόσθετο περιεχόμενό του διαδραματίζεται μετά την ανεύρεση των ερειπίων του Olympia Stadium από την Kate Walker και τη φυλή των Youkol. Στη διάρκεια αυτών των γεγονότων, που δεν έχουν καταγραφεί πουθενά αλλού, η Kate πέφτει θύμα απαγωγής από τον επίμονο ιδιωτικό ντετέκτιβ Nic Cantin, ο οποίος έχει αναλάβει να την οδηγήσει πίσω στην Νέα Υόρκη με κάθε τρόπο. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του ρομπότ Oscar, ο οποίος προσπαθεί να την απελευθερώσει. Πρόκειται για μια φαινομενικά απλή αποστολή για τον Oscar, ο οποίος συλλαμβάνει ένα αλάνθαστο σχέδιο για να το πετύχει. Όμως τα γεγονότα αποδεικνύονται πιο περίπλοκα απ’ ότι είχε υπολογίσει…

Τι είναι το Syberia 3:

Η ιστορία ξεκινά όταν η ετοιμοθάνατη Kate σώζεται στην αχανή Σιβηρία από τη φυλή Youkol, νομάδες που ακολουθούν την αρχαία αποδημία των μεγάλων στρουθοκαμήλων του χιονιού προς τις ιερές στέπες, το μέρος όπου οι στρουθοκάμηλοι ζευγαρώνουν. Θεωρώντας πως χρωστά τη ζωή της στους Youkol, η Kate αποφασίζει να τους βοηθήσει να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μαζί, ανακαλύπτουν τόπους εξίσου μαγικούς και επικίνδυνους, όπως το Valsembor, το ακτινοβόλο Baranour και τη μυστηριώδη λίμνη που χωρίζει τις δύο πόλεις και που κάποιοι θεωρούν πως είναι στοιχειωμένη.

Το Syberia 3 αναπτύχθηκε από το Koalabs Studio. Οι φωνές των χαρακτήρων ακούγονται στα Γαλλικά, στα Αγγλικά, στα Γερμανικά, στα Πολωνικά, στα Ρωσικά και στα Ισπανικά, ενώ υπάρχουν και υπότιτλοι στα Γαλλικά, στα Αγγλικά, στα Γερμανικά, στα Ισπανικά, στα Ιταλικά, στα Ολλανδικά, στα Πολωνικά, στα Ρωσικά, στα Τσέχικα, στα Κορεάτικα και στα απλοποιημένα, παραδοσιακά Κινέζικα. Το original soundtrack του παιχνιδιού συνέθεσε ο Inon Zur (Fallout 4, Dragon Age, Prince of Persia), ο οποίος είχε αναλάβει και το Syberia 2. Το παιχνίδι και το DLC του παίζονται με το ποντίκι, τον συνδυασμό πληκτρολογίου/ποντικιού, ή με χειριστήριο. Το παιχνίδι έχει ηλικιακή ένδειξη PEGI 12.