Η φετινή έκδοση του Y6 επιχειρεί, με μια ισορροπημένη επιλογή τεχνικών χαρακτηριστικών, να επικεντρώσει την ουσία, στοχεύοντας σε όσους ψάχνουν ένα οικονομικό μα αξιόπιστο smartphone.

Στις δύσκολες μέρες της κρίσης, οι καταναλωτές που καταφεύγουν στην κατηγορία των κινητών που κοστίζουν λίγο περισσότερο από 100€, συνεχώς πληθαίνουν. Ο λόγος είναι πως οι συσκευές κάτω των 100€ αποδεικνύονται συχνά ανεπαρκείς για να καλύψουν τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη, σε αντίθεση με τα smartphones που κυμαίνονται στην κατηγορία των 100€ με 200€. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς, όπου οι εναλλακτικές είναι πολυάριθμες και οι δυνατότητες των συσκευών παρουσιάζονται αισθητά αυξημένες. Στα «χαμηλά» της mid κατηγορίας στοχεύει και το Huawei Y6 με την 2017 έκδοσή του, φιλοδοξώντας να κερδίσει όλους όσοι θέλουν μια αξιόπιστη, επώνυμη συσκευή, δίχως να δαπανήσουν μια περιουσία σε τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν ποτέ.

Ετσι, λοιπόν, το Y6 2017 ξεκινά με πρώτο του μέλημα την αυτονομία, ένα πλεονέκτημα που είναι ευπρόσδεκτο από όλους, με την μπαταρία των 3.000mAh να αποτελεί από μόνη της ισχυρό δέλεαρ αγοράς. Επεξεργαστής και μνήμη κινούνται σε αξιοπρεπή επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια το κόστος της συσκευής. Αν θέλετε να τρέχετε ταυτόχρονα τέσσερις εφαρμογές messaging, έξι social media και από πάνω να παίζετε και ένα παιχνίδι με απαιτητικά 3D γραφικά, τότε μάλλον πρέπει να βάλετε το χέρι σας πολύ… πιο βαθιά στην τσέπη! Επιπλέον, σε μια μέση χρήση, ωστόσο, που λογικά ικανοποιεί την πλειονότητα των καταναλωτών, το Huawei Y6 2017 ανταποκρίνεται περίφημα, με τη βοήθεια του τετραπύρηνου Mediatek MT6737T. Πολλοί ίσως να μην ενδιαφέρονται για τον επεξεργαστή, όλοι όμως αναζητούν μια καλή κάμερα. Το Y6 δεν απογοητεύει ούτε σε αυτό τον τομέα, έχοντας στην πίσω πλευρά του μια κάμερα 13MP με autofocus και dual LED flash, για τις νυχτερινές σας λήψεις, ενώ με LED flash είναι εξοπλισμένη και η selfie-cam των διόλου ευκαταφρόνητων 5MP.

Τέλος, από τα θετικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το περιβάλλον χρήσης EMUI της εταιρείας, το οποίο όχι μόνο επιμελείται εικαστικά αυτό που θα απολαύσετε στην 5 ιντσών IPS οθόνη, αλλά φροντίζει και για την εύρυθμη λειτουργία της συσκευής σας, προτείνοντάς σας τις κατάλληλες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού, ώστε να έχετε ένα smartphone πάντα σε φόρμα, ακόμα και μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Mας άρεσε

  • Με μπαταρία 3000mAh και οθόνη χαμηλής κατανάλωσης, η αυξημένη αυτονομία είναι δεδομένη
  • Εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε την τελευταία έκδοση του Android
  • Με 16GB αποθηκευτικού χώρου μάλλον θα χρειαστείτε μια κάρτα microSD